Šie skanūs bulviniai blynai tikrai nustebins namiškius! Jie yra įdaryti mėsa, o juos lengvai galite išsikepti keptuvėje. Rekomenduojame būtinai išbandyti!
Ingredientai:
- 1 kg bulvių
- 6-8 griežinėliai kiaulienos nugarinės
- druska, juodieji pipirai – pagal skonį
- 5 kiaušiniai (3 – bulvėms, 2 – mėsai)
- svogūnas
- 2-3 valgomieji šaukštai miltų
- aliejus
- 100 g kietojo sūrio.
Gaminimas:
Bulves nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka. Perkelkite jas į dubenį ir užpilkite šaltu vandeniu.
Kiaulienos nugarinę supjaustykite į 6-8 griežinėlius, uždenkite folija ir muštuku švelniai išmuškite mėsą. Pagardinkite ją druska ir prieskoniais.
Nusunkite bulves ir įdėkite į švarų, sausą dubenį.
Įmuškite 3 kiaušinius, įdėkite druskos, pipirų, susmulkintą svogūną, 2-3 šaukštus miltų ir viską gerai išmaišykite.
Atskirame dubenyje išplakite 2 kiaušinius ir įpilkite aliejaus į keptuvę.
Ant keptuvės dėkite bulvinius blynus, jie turi būti tokio pat dydžio kaip mėsos griežinėliai. Kiekvieną mėsos griežinėlį padažykite į išplaktus kiaušinius ir uždėkite ant bulvinio blyno. Tuomet ant mėsos dar uždėkite bulvių sluoksnį.
Apkepkite juos iš kiekvienos pusės maždaug 2-3 minutes.
Padėkite blynus ant popierinių rankšluosčių ir pakartokite tą pačią procedūrą su kitais mėsos griežinėliais.
Taip paruoštus blynelius dėkite ant kepimo popieriumi padengtos skardos. Kepkite 20-25 minutes iki 180 ° C įkaitintoje orkaitėje.
Tuo tarpu sutarkuokite kietąjį sūrį. Praėjus kepimo laikui, kiekvieną blyną apibarstykite sūriu ir pakepkite dar 5-7 minutes. Viskas! Galime apibarstyti susmulkintais krapais ir patiekti. Skanaus!
Vaizdo įrašas: