Pagaminti šias salotas yra itin paprasta, tačiau jų skonis nuostabus!
Sudėtis:
500 g virtos vištienos
1 vidutinio dydžio svogūnas
500 g pomidorų
4 kiaušiniai
malti juodieji pipirai
2 šaukštai majonezo
pusė šaukštelio druskos
2 šaukštai obuolių acto
1 šaukštas cukraus
Gaminimas:
Nulupkite svogūną, supjaustykite į pusžiedžius. Sudėkite į mažą dubenį. Įberkite druskos, cukraus ir acto.
Užpilkite verdančio vandens, išmaišykite ir palikite marinuotis maždaug 20 minučių (kol vanduo atvės). Tada nupilkite vandenį.
Į švarų dubenį įmuškite keturis kiaušinius. Įberkite druskos ir pipirų. Išmaišykite su šluotele iki vientisos masės.
Uždėkite keptuvę ant ugnies ir pašildykite šiek tiek aliejaus. Iš kiaušinių mišinio kepkite keturis blynus iš abiejų pusių. Blynus atvėsinkite. Tada supjaustykite kubeliais.
Susmulkinkite virtą vištienos filė.
Pomidorus supjaustykite į keturias dalis. Išimkite sėklas. Kietą pomidoro dalį supjaustykite juostelėmis.
Paruoškite dubenį salotoms. Į jį sudėkite vištieną, pomidorus, kiaušinių blynus ir marinuotus svogūnus. Pagardinkite pipirais, majonezu ir išmaišykite.
Skanaus!