Neįprastai skanus ir gardžiai kvepiantis desertas prie arbatos. Receptas paprastas, o skonis – nuostabus! Jums tikrai patiks šis pyragas su grietininiu kremu!
Sudėtis
Tešlai
- 4 tryniai
- 100 g cukraus
- 130 g sviesto
- 350-400 g miltų
- 1,5 šaukštelio kepimo miltelių
Kremui
- 4 baltymai
- 130 g cukraus
- 400 g grietinės
- 1 pakelis vanilinio cukraus
- 3 šaukštai krakmolo
- 100 g vyšnių+1 šaukštelis krakmolo (nebūtina)
Paruošimas
Trynius sumaišykite su cukrumi, pridėkite minkštą sviestą, išmaišykite. Suberkite miltus, persijotus su kepimo milteliais.
Tešlą padalinkite į 2 dalis (viena šiek tiek didesnė už kitą). Abi suvyniokite į maistinę foliją ir 30 minučių palaikykite šaldytuve.
Maišytuvu išplakite baltymus iki putų, palaipsniui pridėkite cukraus ir plakite toliau.
Sudėkite vanilinį cukrų, grietinę, krakmolą. Švelniai išmaišykite iki vientisos masės.
Vyšnias apibarstykite krakmolu.
Formos dugną (30*32 cm) išklokite kepimo popieriumi. Didžiąją dalį tešlos paskleiskite tolygiai ant formos dugno, išlyginkite.
Supilkite kremą, įspauskite vyšnias.
Antrą tešlos dalį užtarkuokite ant viršaus.
Kepkite 180º 40-45 min.