Kaip išvirti skanią moliūgų košę? Ne visiems patinka šis patiekalas dėl jo specifinio skonio. Vis dėlto, esame tikri, kad moliūgų košę galima pagaminti tiesiog tobulai.

REKLAMA

Moliūgų nauda žmogaus organizmui yra tiesiog neabejotina. Moliūgai yra nekaloringos daržovės, kuriose gausu įvairių naudingų vitaminų, pavyzdžiui, B, E, T ir C. Beje, vitaminas T, arba kartininas, laikomas gana retu, todėl jo nėra kiekvienoje daržovėje. Šis vitaminas padeda deginti riebalus ir lengviau virškinti sunkų maistą.

Moliūgų košės gaminimo klaidos

Kartais norisi pasilepinti skania koše, bet nepavyksta išsivirti skanaus patiekalo. Kodėl taip nutinka? Prieš pradedant virti moliūgų košę, reikia atsiminti keletą dalykų. Visų pirma, reikia pasirinkti tinkamą moliūgų veislę. Geriausia rinktis muskatinį moliūgą, iš kurio galėsite išsivirti tiesiog nepakartojamo skonio košę.

REKLAMA

Antra, moliūgų košę galima virti be nieko arba pridedant javų. Jei pasirinksite pastarąją galimybę, moliūgų košės variacijų bus iš tiesų daug.  Puikiu pasirinkimu gali būti manų kruopos, ryžiai, kukurūzai, soros ir net avižiniai dribsniai. Kaip matote, rinktis tikrai yra iš ko. Sužinoti, kokia košė jums labiausiai patinka, galite tik eksperimentuodami.

Trečia, negailėkite įvairių saldžių moliūgų košės priedų. Gausiai pagardinkite pienu, sviestu ir cukrumi. Taip pa galima įdėti riešutų, džiovintų abrikosų, razinų, medaus. Tokie ingredientai tikrai pagerins moliūgų košės skonį.

REKLAMA

Išbandykite žemiau pateiktą receptą.

Jums reikės:

REKLAMA
  • 500 g moliūgų
  • 250 ml vandens
  • 250 ml pieno
  • 250 g sorų
  • 2 valg. š. džiovintų spanguolių
  • 2 valg. š. cukraus
  • 30 g sviesto
  • žiupsnelio druskos

Kaip gaminti?

Soras 5 minutėms užpilkite verdančiu vandeniu, o tada nuplaukite šaltu vandeniu. Tai būtina, kad javai netaptų kartūs. Sviestas turi būti kambario temperatūros, o moliūgas turi būti nuluptas ir be sėklų. Dabar galite pradėti ruošti moliūgų košę multifunkciniame puode.

REKLAMA

Multifunkcinio puodo kraštus, kur bus verdama košė, ištepkite sviestu, nes tuomet pienas, kuris bus naudojamas košės virimui, nenubėgs ir nepridegs. Moliūgo gabalėlius sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu ir pienu, suberkite spanguoles, cukrų ir įberkite žiupsnelį druskos. Pasirinkite pieniškos košės režimą ir įjunkite puodą.

REKLAMA

Praėjus šiam laikui, būtinai patikrinkite moliūgo gabalėlius. Jie neturėtų būti kieti. Jei jie vis dar nėra pakankamai suminkštėję, virkite toliau. Beje, moliūgų košę taip pat galite virti ir įprastame puode ar net katile lauke.

REKLAMA

Kai moliūgas bus suminkštėjęs, galite patiekti košę. Į kiekvieną lėkštę su koše įdėkite po gabalėlį sviesto. Taip pat galite įdėti ir pasirinktų papildomų ingredientų.

Virti moliūgų košę yra gana paprasta, tačiau tam reikia skirti šiek tiek laiko. Pasirūpinkite, kad moliūgų gabalėliai pakankamai suminkštėtų, ir nebijokite eksperimentuoti. Kas žino, galbūt jums labiau patiks moliūgų košė su ryžiais nei su soromis. Sėkmės

 

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].