Malonaus aromato, šilta sriuba – pats tas šaltą dieną. Palepinkite save ir artimuosius!
Sudėtis:
4 vištienos sparneliai (arba kitos vištienos dalys)
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
400 g pievagrybių
1 vidutinio dydžio morka
1 vidutinio dydžio svogūnas
1 šaukštas miltų
druska, juodieji pipirai pagal skonį
2,5 l vandens
1 pakelis ryžių
2/3 puodelio grietinėlės arba grietinės
1 lauro lapas
sauja šviežių petražolių
Gaminimas:
Nuplaukite vištieną po tekančiu vandeniu. Perpjaukite sparnelius per sąnarius. Įkaitinkite keptuvę ant mažos ugnies. Įpilkite alyvuogių aliejaus. Apkepkite sparnelius (maždaug 6-8 min. iš kiekvienos pusės).
Nuplaukite, nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūnus ir morkas. Suberkite juos į keptuvę. Kepkite vištieną dar 10 min. ir dažnai pamaišykite.
Nuplaukite grybus, šiek tiek nusausinkite ir supjaustykite puselėmis. Sudėkite juos į keptuvę su vištiena ir pakepinkite (apie 10-12 min.). Suberkite miltus. Išmaišykite. Pamažu supilkite grietinėlę. Pagardinkite druska ir pipirais.
Nuplaukite ryžius ir sudėkite į keptuvę. Užpilkite karštu vandeniu. Kaitinkite ant mažiausios ugnies apie 45 min. Tada įmeskite lauro lapą ir saują susmulkintų petražolių. Virkite sriubą, uždengę dangčiu, dar 10-15 min. Patiekdami sriubą, įberkite dar šiek tiek petražolių.