Home Receptai Konservuoti patiekalai Nereikės virti ar marinuoti: vengriškas šaltas mišinys guliašui, padažams ir picai išsilaiko net metus!

Nereikės virti ar marinuoti: vengriškas šaltas mišinys guliašui, padažams ir picai išsilaiko net metus!

0
Nereikės virti ar marinuoti: vengriškas šaltas mišinys guliašui, padažams ir picai išsilaiko net metus!

Šį receptą radau internete prieš maždaug 5 metus. Nuo to laiko kasmet ruošiu šį mišinį vos iš trijų ingredientų: jis išsilaiko net vienerius metus.

Šį mišinį dažniausiai naudoju ruošdama guliašą: jis suteikia šiam patiekalui tiesiog nepakartojamą skonį.

Mišinys taip pat puikiai tinka padažams, picoms, sriuboms, ir t.t.

Būtinai pasigaminkite bent keletą stiklainių šio mišinio, – tikrai nepasigailėsite.

Jums reikės:

  • 2 kg pomidorų
  • 300 g česnako
  • 50 g druskos
  • Taip pat galima įdėti žolelių ir prieskonių (pagal skonį)

Kaip gaminti?

Nulupkite česnakus.

Nuplaukite pomidorus.

Pomidorus supjaustykite ketvirčiais.

Pomidorus ir česnakus sumalkite mėsmale.

Įberkite druskos ir išmaišykite.

Supilkite į sterilizuotus stiklainius.

Sterilizuokite orkaitėje arba verdančiame vandenyje.

Taip pat galite sterilizuoti mikrobangų krosnelėje.

Laikykite vėsioje namų vietoje.

Česnakas ir druska yra puikūs konservantai, todėl šis mišinys išsilaiko 12 mėnesių.

Skanaus!

 

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].