Tai – itin greitai paruošiamo štrudelio receptas, kuris tikrai sužavės visus jūsų šeimos narius.
Geriausia yra tai, kad šios štrudelių tešlos nereikia raugti, todėl norimą desertą galima paruošti kur kas greičiau.
Populiariausias yra aguonų štrudelis, tačiau jį taip pat galite ruošti su graikiniais riešutais, varške ar kakava.
Jums reikės:
- 1 kg pusiau rupių miltų
- 3-4 l granuliuoto cukraus
- 1 arb. š. druskos
- 1 pakuotės kepimo miltelių
- 2 kiaušinių
- 300 ml aliejaus
- 500 ml pieno (gali būti ir daugiau)
Mielių paruošimui:
- 1 kubelio mielių
- 1/2 arb. š. cukraus
- 100 ml šilto pieno
Įdarui:
- Maltų aguonų
- Cukraus
- Cinamono
- Šilto pieno
- Uogienės
Kaip gaminti?
Pirmiausia paruoškite mieles ir įdarą.
Į 100 ml šilto pieno įberkite 1/2 arbatinio šaukštelio cukraus.
Sutrupinkite mielių kubelį.
Uždenkite ir palikite pastovėti šiltoje vietoje, kol mielės išbrinks.
Maltas aguonas sumaišykite cu cukrumi ir cinamonu, užpilkite šiltu pienu.
Galiausiai įmaišykite uogienę.
Į 200 g maltų aguonų įpilu 50 ml pieno, įberiu 150 g cukraus, 1 pakelį cinamono cukraus ir įdedu 2 šaukštus uogienės.
Sumaišykite sausus ingredientus (miltus, cukrų, druską, kepimo miltelius).
Supilkite pieną su mielėmis.
Įmuškite 2 kiaušinius ir palaipsniui įpilkite aliejaus ir 500 ml šilto pieno.
Padalinkite tešlą maždaug į 4 dalis, kiekvieną dalį susukite į rutulį.
Užpildykite įdaru, susukite ir dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą.
Aptepkite aliejumi, subadykite šakute ir pašaukite į įkaitintą orkaitę.
Kepkite 180°C temperatūroje iki auksinės spalvos.
Išimkite iš orkaitės ir aptepkite aliejumi.
Paprastas aguonų įdaras
Šiam receptui prireiks vos kelių ingredientų.
Jums reikės:
- 200 g maltų aguonų
- 120 g cukraus
- 1 pakelio vanilinio cukraus
- 1/2 arb. š. cinamono cukraus (nebūtina)
- 50 ml karšto pieno
- 1 arb. š. romo (nebūtina)
Kaip gaminti?
Dubenyje sumaišykite maltas aguonas, cukrų, vanilinį cukrų ir cinamono cukrų (jei naudojate).
Supilkite karštą pieną ir išmaišykite iki vientisos masės. Konsistencija turi būti tiršta, bet tepama.
Papildomai galite įdėti arbatinį šaukštelį romo. Aguonų įdaras paruoštas! Prieš aptepdami štrudelį, leiskite šiek tiek atvėsti.
Skanaus!