Tai – itin greitai paruošiamo štrudelio receptas, kuris tikrai sužavės visus jūsų šeimos narius.

REKLAMA

Geriausia yra tai, kad šios štrudelių tešlos nereikia raugti, todėl norimą desertą galima paruošti kur kas greičiau.

Populiariausias yra aguonų štrudelis, tačiau jį taip pat galite ruošti su graikiniais riešutais, varške ar kakava.

Jums reikės:

  • 1 kg pusiau rupių miltų
  • 3-4 l granuliuoto cukraus
  • 1 arb. š. druskos
  • 1 pakuotės kepimo miltelių
  • 2 kiaušinių
  • 300 ml aliejaus
  • 500 ml pieno (gali būti ir daugiau)

Mielių paruošimui:

REKLAMA
  • 1 kubelio mielių
  • 1/2 arb. š. cukraus
  • 100 ml šilto pieno

Įdarui:

  • Maltų aguonų
  • Cukraus
  • Cinamono
  • Šilto pieno
  • Uogienės

Kaip gaminti?

Pirmiausia paruoškite mieles ir įdarą.

REKLAMA

Į 100 ml šilto pieno įberkite 1/2 arbatinio šaukštelio cukraus.

Sutrupinkite mielių kubelį.

REKLAMA

Uždenkite ir palikite pastovėti šiltoje vietoje, kol mielės išbrinks.

Maltas aguonas sumaišykite cu cukrumi ir cinamonu, užpilkite šiltu pienu.

REKLAMA

Galiausiai įmaišykite uogienę.

Į 200 g maltų aguonų įpilu 50 ml pieno, įberiu 150 g cukraus, 1 pakelį cinamono cukraus ir įdedu 2 šaukštus uogienės.

REKLAMA

Sumaišykite sausus ingredientus (miltus, cukrų, druską, kepimo miltelius).

REKLAMA

Supilkite pieną su mielėmis.

Įmuškite 2 kiaušinius ir palaipsniui įpilkite aliejaus ir 500 ml šilto pieno.

REKLAMA

Padalinkite tešlą maždaug į 4 dalis, kiekvieną dalį susukite į rutulį.

REKLAMA

Užpildykite įdaru, susukite ir dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą.

Aptepkite aliejumi, subadykite šakute ir pašaukite į įkaitintą orkaitę.

REKLAMA

Kepkite 180°C temperatūroje iki auksinės spalvos.

REKLAMA

Išimkite iš orkaitės ir aptepkite aliejumi.

Paprastas aguonų įdaras

REKLAMA

Šiam receptui prireiks vos kelių ingredientų.

Jums reikės:

REKLAMA
  • 200 g maltų aguonų
  • 120 g cukraus
  • 1 pakelio vanilinio cukraus
  • 1/2 arb. š. cinamono cukraus (nebūtina)
  • 50 ml karšto pieno
  • 1 arb. š. romo (nebūtina)

Kaip gaminti?

Dubenyje sumaišykite maltas aguonas, cukrų, vanilinį cukrų ir cinamono cukrų (jei naudojate).

REKLAMA

Supilkite karštą pieną ir išmaišykite iki vientisos masės. Konsistencija turi būti tiršta, bet tepama.

REKLAMA

Papildomai galite įdėti arbatinį šaukštelį romo. Aguonų įdaras paruoštas! Prieš aptepdami štrudelį, leiskite šiek tiek atvėsti.

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].