Penktadienis, 22 lapkričio, 2024

Naujausi

Nepirkite brangaus maisto, žiediniai kopūstai yra stebuklas: receptai, kurie pagerins jūsų figūrą ir sveikatą!

Žiediniai kopūstai yra labai populiari daržovė ir pagal gerą receptą iš jų galite pagaminti tikrai puikių patiekalų. Mes surinkome jums populiariausius receptus, kurių dėka kiekvieną kartą iš žiedinio kopūsto galėsite pasidaryti vis kitokį skanėstą. Ar norite turėti įvairią, sveiką ir lengvą mitybą kiekvieną sezoną? Žiediniai kopūstai yra tinkama daržovė, kuri jums patiks ir tuo pačiu ji turi daug naudingų medžiagų, darančių teigiamą poveikį bendrai žmogaus sveikatai.

Poveikis sveikatai – žiediniai kopūstai

  • Stiprus imuninės sistemos palaikymas;
  • Ląstelių apsauga nuo vėžio;
  • Laisvųjų radikalų absorbcija;
  • Veiksminga vėžio prevencija;
  • Padeda palaikyti tinkamą virškinimą;
  • Pagerina tuštinimąsi;
  • Storosios žarnos detoksikacija;
  • Žarnyno mikrofloros palaikymas;
  • Tai pagreitina medžiagų apykaitą;
  • Valo inkstus ir šlapimo takus;
  • Užtikrina tvirtus ir sveikus kaulus ir sąnarius;
  • Osteoporozės prevencija;
  • Pagerina plaukų ir nagų kokybę;
  • Diabeto prevencija.

Kopūsto blynas – sotus ir labai skanus

Jums reikės:

  • 1/2 žiedinio kopūsto;
  • 2 kiaušiniai;
  • 2 valgomųjų šaukštų paprastų miltų;
  • smulkiai pjaustytų petražolių;
  • maltų pipirų, druskos.

Ką daryti:

Žiedinį kopūstą nuplaukite, supjaustykite gabalėliais ir nuimkite stiebą. Smulkiai sutarkuokite, įmuškite kiaušinius, miltus ir kitus ingredientus. Masę gerai išmaišykite. Paruoškite keptuvę, kurią lengvai patepsite aliejumi – tikrai užtenka tik trupučio aliejaus.

Sudėkite žiedinių kopūstų mišinį ant keptuvės tolygiai kaip blyną ir kepkite iš abiejų pusių iki auksinės spalvos.

Vaizdo įrašas:

Žiediniai kopūstai kepti su padažu

Jums reikės:

  • Žiediniai kopūstai – 1 vnt. (vidutinio dydžio);
  • Grietinė – 2 valgomieji šaukštai;
  • Majonezas – 2 valgomieji šaukštai;
  • Garstyčios – 1 arbatinis šaukštelis;
  • Sūris – 100 g;
  • Kiaušiniai – 2 vnt.;
  • Malti juodieji pipirai;
  • Druska;
  • 1-2 skiltelės česnako (nebūtina).

Ką daryti:

Žiedinį kopūstą supjaustykite mažesniais gabalėliais ir iš anksto pavirkite vandenyje – virkite, bet neilgai. Tuo tarpu dubenyje sumaišykite padažo ingredientus.

Dubenyje sumaišykite kiaušinius, supilkite grietinėlę, majonezą, garstyčias, pagardinkite viską druska, pipirais, išmaišykite. Jei norite, į mišinį galite įdėti ir išspausto česnako. Žiedinį kopūstą sluoksniuokite ir dėkite į kepimo formą ir apliekite padažu. Pabarstykite sūriu ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 15-20 minučių. Štai ir viskas, puikus garnyras arba skani vakarienė ar pietūs yra paruošti.

Skaniausi žiediniai kopūstai iš orkaitės

Jums reikės:

  • 1 žiedinio kopūsto (mažo);
  • 2/3 puodelio džiūvėsėlių;
  • 1/2 arbatinio šaukštelio česnako miltelių (arba šviežio česnako);
  • 1 arbatinio šaukštelio saldžiosios paprikos;
  • 2 kiaušiniai;
  • 1/2 puodelio tarkuoto sūrio;
  • pagal skonį druskos ir pipirų;
  • pagal poreikį augalinio aliejaus.

Ką daryti:

Žiedinį kopūstą nuplaukite, suskirstykite žiedynais ir pavirkite pasūdytame vandenyje 4-5 minutes. Nusausinkite ir nedelsiant nuplaukite po šaltu vandeniu. Dideliame dubenyje sumaišykite smulkiai tarkuotą sūrį, džiūvėsėlius, druską, pipirus, česnaką ir papriką. Kitame dubenyje išplakite kiaušinius. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir lengvai patepkite augaliniu aliejumi. Iškeptus žiedinių kopūstų žiedynus aptepkite kiaušinyje, o paskui sūrio ir džiūvėsėlių mišinyje. Dėkite ant kepimo skardos ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min.

Puiki žiedinių kopūstų užtepėlė

Jums reikės:

  • 1 žiedinis kopūstas apie 600–700 g;
  • 150 g naminio majonezo (jam padaryti reikės 2 kiaušinių trynių, 2 arbatinių šaukštelių garstyčių, 100 ml saulėgrąžų aliejaus, druskos, trupučio citrinos sulčių. Viską išmaišykite);
  • 150 g natūralaus jogurto (geriausia graikiško);
  • druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • 2-3 skiltelių česnako;
  • Žolelės (petražolės, svogūnų laiškai).

Ką daryti:

Žiedinį kopūstą padalinkite į žiedynus, nuplaukite ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Žiediniai kopūstai turi būti minkšti. Žiedinį kopūstą nuplaukite šaltu vandeniu. Kalbant apie naminį majonezą, jį paruošite per 60 sekundžių. Sumaišykite 2 kiaušinių trynius, 2 arbatinius šaukštelius garstyčių, 100 ml aliejaus. Suberkite druską, pipirus, išspauskite česnaką, sudėkite jogurtą ir tiesiog šaukštu viską išmaišykite.

Sumaišykite majonezą su žiediniu kopūstu.

Svarbi informacija: žiediniai kopūstai turi būti gerai atšaldyti prieš maišant!

Greita kalafiorų sriuba su sūriu

Ingredientai 8 porcijoms:

  • 1 vidutinio dydžio žiedinio kopūsto, padalinto į žiedynus;
  • 1 tarkuotos morkos;
  • 1/4 puodelio smulkintų salierų;
  • 2 puodelių vandens;
  • 1 kubelis mėsos arba daržovių sultinio (galite jį pakeisti 2 puodeliais sultinio vietoje 2 puodelių vandens);
  • 3 valgomieji šaukštai sviesto;
  • 3 valgomieji šaukštai paprastų miltų;
  • žiupsnelis druskos;
  • žiupsnelis juodųjų pipirų;
  • 2 puodeliai pieno;
  • 1/2 puodelio tarkuoto sūrio;
  • pakelis lydyto sūrio;
  • saldžiųjų ar aitriųjų pipirų, arba kitų prieskonių.

Ką daryti:

Žiedinį kopūstą supjaustykite mažais žiedynais. Morkas sutarkuokite, o salierą supjaustykite mažais gabalėliais. Žiedinį kopūstą, morką ir salierą sudėkite į puodą ir užpilkite sultiniu arba vandeniu su sultiniu. Užvirinkite ir virkite 12–15 minučių arba kol daržovės suminkštės. Sviestą ištirpinkite kitame puode ant silpnos ugnies.

Įmaišykite miltus, druską ir pipirus. Palaipsniui supilkite pieną. Užvirinkite ir nuolat maišydami virkite 2 minutes arba kol mišinys sutirštės. Sumažinkite ugnį ir įmaišykite tarkuotą sūrį bei lydytą sūrį. Galiausiai įmaišykite į žiedinių kopūstų mišinį. Jei reikia, papuoškite žolelėmis ir patiekite.

Keptas žiedinis kopūstas sūrio-česnako marinate

Jums reikės:

  • Mažesnio žiedinio kopūsto;
  • Miltų;
  • 1 kiaušinio;
  • 1 arbatinio šaukštelio garstyčių;
  • 1 skiltelės česnako;
  • Džiūvėsėlių;
  • Smulkiai tarkuoto sūrio;
  • Aliejaus;
  • Maltų saldžiųjų pipirų, druskos.

Jei neturite šviežio česnako, naudokite džiovintą ir suberkite tiesiai į džiūvėsėlius.

Ką daryti:

Žiedinį kopūstą padalinkite į mažesnius žiedynus – nevirkite. Kiekvieną žiedyną iš pradžių aptepkite miltais, tada įmerkite į kiaušinį, sumaišykite su išspaustu česnaku, druska ir garstyčiomis. Galiausiai apvoliokite džiūvėsėlių-sūrio mišinyje. Sudėkite žiedynus ant kepimo skardos, išteptos aliejumi ir lengvai aptepkite aliejumi, sumaišytu su trupučiu raudonųjų pipirų.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių ir kepkite kalafiorą apie 30-40 minučių arba kol žiedinis kopūstas pakankamai iškeps. Kepant žiedus būtina juos gerai apversti.

Keptas kopūstas – ​​lengvas kaip plunksna

Jums reikės:

  • 1 žiedinio kopūsto, padalinto į žiedynus;
  • 1 didelio kiaušinio;
  • ½ puodelio smulkiai tarkuoto parmezano ar kito sūrio;
  • 1 arbatinio šaukštelio pipirų (bazilikų, raudonėlio, druskos ir juodųjų pipirų mišinys);
  • 2 griežinėlių neriebaus sūrio.

Ką daryti:

Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių. Žiedinį kopūstą dėkite į trintuvą ir sutrinkite, kad gautumėte panašią į ryžių masę. Dabar galite rinktis, mišinį galite ruošti mikrobangų krosnelėje arba ant garų  – tiesiog švelniai pagarinkite, o tada rankšluosčiu išspauskite skysčio perteklių. Jei nuspręsite ruošti mikrobangų krosnelėje, sudėkite į dubenį ir įdėkite į mikrobangų krosnelę 2 minutėms.

Tada išimame žiedinių kopūstų masę, išmaišykite ir dėkite į mikrobangų krosnelę dar 3 min. Išimkite ir vėl išmaišykite – žiedinis kopūstas bus beveik išviręs. Vėl įdėkite į mikrobangų krosnelę dar 5 minutėms. Šiuo metu galite pastebėti, kad žiedinis kopūstas vis dar drėgnas, bet viskas gerai. Jei garinate, nepamirškite tinkamai išspausti vandens.

Leiskite atvėsti, įmuškite kiaušinį, sudėkite parmezaną, prieskonius ir išmaišykite. Padalinkite į 4 lygias dalis ir kiekvieną sudėkite į popieriumi išklotą skardą. Storis turėtų būti apie 1,5 cm.

Kepkite apie 15-18 minučių – arba kol paviršius taps auksinės spalvos. Tada tiesiog tarp dviejų paplotėlių dėkite po gabalėlį sūrio ir palikite dar orkaitėje pastovėti, kol sūris išsilydys.

Žiedinių kopūstų-pupelių sriuba

Jums reikės:

  • 1 puodelio daržovių sultinio;
  • 1 puodelio vandens;
  • ½ kg žiedinių kopūstų;
  • 1 puodelio vidutinių pupelių;
  • ¼ arbatinio šaukštelio kajeno pipirų;
  • ¼ arbatinio šaukštelio maltų pipirų;
  • Druskos pagal skonį;
  • Virtos vištienos.

Ką daryti:

Vandenį ir sultinį užvirinkite. Suberkite susmulkintus žiedinius kopūstus ir kepkite, kol jie suminkštės. Išmaišykite, suberkite kitus ingredientus ir leiskite užvirti. Supilkite į lėkštę arba į dubenį ir patiekite šiltą.

Labai skanus žiedinių kopūstų padažas

Jums reikės:

  • 1 žiedinio kopūsto – vidutinio dydžio;
  • 1 česnako;
  • ½ puodelio smulkiai tarkuoto parmezano sūrio;
  • ½ puodelio daržovių sultinio;
  • Pagal skonį – druskos ir pipirų.

Ką daryti:

Nupjaukite viršutinę česnako dalį, sudėkite į foliją, aptepkite alyvuogių aliejumi ir apvyniokite. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 minučių. Tada iš česnako išimame skilteles.

Žiedinį kopūstą supjaustykite mažesniais gabalėliais, suberkite į pasūdytą vandenį ir virkite, kol suminkštės. Tada sudėkite žiedinį kopūstą į maišytuvą, sudėkite parmezaną, česnaką ir supilkite ½ puodelio sultinio. Išmaišykite iki vientisos masės. Padažą galima naudoti iš karto arba laikyti šaldytuve sandariame inde.

Žiediniai kopūstai sūrio-garstyčių padaže

Jums reikės:

  • 1 vidutinio dydžio žiedinio kopūsto;
  • 40 g sviesto;
  • 2,5 valgomojo šaukšto paprastų miltų;
  • 500 ml pieno;
  • 2 valgomųjų šaukštų garstyčių;
  • 180 g tarkuoto sūrio;
  • Druskos ir maltų juodųjų pipirų.

Ką daryti:

Žiedinį kopūstą padalinkite į mažesnius žiedynus ir virkite pasūdytame vandenyje 5-7 minutes. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite miltus ir išmaišykite, kad masėje neliktų gumuliukų. Tada nukelkite nuo ugnies, supilkite pieną, išmaišykite ir vėl uždėkite ant ugnies. Virkite, kol sutirštės, nuolat maišydami. Nukelkite nuo ugnies, suberkite garstyčias ir sūrį.

Žiedinį kopūstą nusausinkite, perkelkite į sviestu išteptą kepimo formą ir užpilkite padažu. Pašaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite iki auksinės rudos spalvos 200 laipsnių temperatūroje – maždaug 20 minučių.

Žiedinių kopūstų gabaliukai sūrio tešloje

Jums reikės:

  • 1 žiedinio kopūsto;
  • 2 puodelių džiūvėsėlių;
  • ½ puodelio smulkiai tarkuoto parmezano sūrio;
  • ½ puodelio tarkuoto čederio sūrio;
  • 1,5 stiklinės paprastų miltų;
  • 2 kiaušinių;
  • Alyvuogių aliejaus;
  • Petražolių papuošimui.

Ką daryti:

Žiedinį kopūstą nuplaukite ir padalinkite į mažesnius žiedynus. Dubenyje sumaišykite džiūvėsėlius, parmezaną ir čederį. Žiedinių kopūstų žiedynus iš pradžių apvoliokite miltuose, tada plaktame kiaušinyje ir galiausiai džiūvėsėlių-sūrio mišinyje. Suvyniotus kalafiorus dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, pašlakstykite alyvuogių aliejumi, pasūdykite ir pašaukite į įkaitintą orkaitę.

Kepkite 220 laipsnių temperatūroje apie 30 minučių. Pabarstykite smulkiai pjaustytomis petražolėmis. Patiekite su mėgstamu padažu.

Žiediniai kopūstai kepti su kumpiu ir grietinėle

Jums reikės:

  • 1 kg žiedinių kopūstų;
  • 3 kiaušinių;
  • 1 stiklinės grietinės (250 ml);
  • 100 g tarkuoto sūrio;
  • 300 g kubeliais pjaustyto kumpio;
  • Sviesto;
  • Druskos ir pipirų pagal skonį.

Ką daryti:

Žiedinį kopūstą padalinkite į smulkesnes dalis ir dėkite į pasūdytą verdantį vandenį, kad pavirtų, kad žiedinis kopūstas suminkštėtų, bet tuo pačiu nepradėtų byrėti. Dubenyje sumaišykite grietinėlę su kiaušiniu ir tarkuotu sūriu. Įberkite pipirų ir druskos. Žiedinį kopūstą nusausiname ir dėkite į kepimo formą, kurią patepėte sviestu. Žiedinį kopūstą apibarstykite kumpiu ir apliekite grietinėlės mišiniu. Pašaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite, kol mišinys įgaus aukso rudos spalvos paviršių.

Traškūs orkaitėje kepti žiediniai kopūstai

Jums reikės:

Prisiminkite, kad 1 puodelis = 250 ml.

  • 1,5 kg žiedinių kopūstų, padalintų į žiedynus;
  • 2 stiklinių paprastų miltų;
  • 3 arbatinių šaukštelių druskos;
  • ¼ arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų;
  • 2 arbatinių šaukštelių raudonųjų pipirų;
  • 1 arbatinio šaukštelio česnako miltelių;
  • 1 arbatinio šaukštelio smulkintų petražolių;
  • 5 kiaušinių baltymai;
  • 4 valgomieji šaukštai vandens;
  • 3 puodeliai džiūvėsėlių;
  • ¼ puodelio aliejaus arba sviesto.

Ką daryti:

Žiedinį kopūstą nuplaukite ir padalinkite į žiedynus. Paruoškite 3 atskirus dubenėlius. Į vieną supilkite miltus, sumaišytus su druska ir prieskoniais, į antrą – džiūvėsėlius, į trečią – su vandeniu sumaišytą kiaušinio plakinį. Kepimo skardą išklokite popieriumi ir patepkite trupučiu aliejaus. Žiedinių kopūstų žiedynus iš pradžių apvoliokite miltuose, tada kiaušinių baltymų mišinyje ir galiausiai džiūvėsėliuose. Tuomet kalafiorą dėkite ant kepimo skardos.

Puikus žiedinis kopūstas orkaitėje – skonis tiesiog nuostabus

Jums reikės:

  • 1 vidutinio dydžio žiedinio kopūsto;
  • 4 valgomųjų šaukštų majonezo;
  • 3 valgomųjų šaukštų grietinės;
  • 1 arbatinio šaukštelio riebių garstyčių;
  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus;
  • Žiupsnelio čiobrelių;
  • Maltų juodųjų pipirų ir druskos pagal skonį;
  • 2-3 valgomieji šaukštai džiūvėsėlių;
  • 50 g parmezano.

Ką daryti:

Žiedinį kopūstą padalinkite į mažesnius žiedynus ir išvirkite verdančiame vandenyje (bet kad žiedinis kopūstas išliktų tvirtas). Tuo tarpu dubenyje sumaišykite majonezą, grietinę, garstyčias, aliejų, druską ir pipirus. Žiedinį kopūstą ištraukite iš vandens, o kepimo formą patepkite aliejumi. Tada į dubenį suberkite žiedinių kopūstų žiedynus ir sluoksniuokite ant jų paruoštą padažą. Tada pabarstykite džiūvėsėliais, parmezanu, čiobreliais ir pašaukite į įkaitintą orkaitę kepti. Kepkite 180-190 laipsnių temperatūroje, kol žiedinio kopūsto paviršius taps auksinis. Leiskite atvėsti ir patiekite.

Traškūs žiediniai kopūstai su česnaku

Jums reikės:

  • 1 mažo žiedinio kopūsto;
  • 2/3 puodelio džiūvėsėlių;
  • 1/3 puodelio smulkiai tarkuoto sūrio;
  • ½ arbatinio šaukštelio česnako miltelių;
  • 1 arbatinio šaukštelio saldžiosios paprikos;
  • 2 kiaušinių;
  • Druskos ir juodųjų pipirų;
  • Augalinio aliejaus.

Ką daryti:

Žiedinį kopūstą padalinkite žiedynais ir suberkite į pasūdytą verdantį vandenį. Virkite 4-5 minutes, nukoškite ir nuplaukite šaltu vandeniu. Dubenyje sumaišykite džiūvėsėlius su sūriu, česnako milteliais, druska, juodaisiais pipirais ir paprika (galite dėti ir kitų prieskonių pagal skonį). Antrame dubenyje šakute išplakite kiaušinius.

Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir patepkite aliejumi. Žiedinį kopūstą iš pradžių aptepkite kiaušinyje, o paskui džiūvėsėlių-sūrio mišinyje. Žiedinį kopūstą perkelkite į kepimo skardą ir pašaukite į įkaitintą orkaitę, kepkite kopūstus 200 laipsnių temperatūroje maždaug 15-20 minučių arba kol žiedinis kopūstas taps auksinės spalvos. Patiekite su mėgstamu padažu.

Žiediniai kopūstai kepti su kumpiu ir sūriu

Jums reikės:

  • 1 žiedinio kopūsto;
  • 1 skiltelės česnako;
  • 2 valgomųjų šaukštų sviesto;
  • 2 valgomųjų šaukštų petražolių;
  • 250 g kumpio;
  • 3 kiaušinių;
  • 100 ml pieno;
  • 100 g lydyto sūrio;
  • 100 g goudos sūrio;
  • pipirų;
  • druskos;
  • muskato riešuto.

Ką daryti:

Žiedinį kopūstą išvirkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių, paruoškite kepimo formą, kurią ištepame aliejumi arba sviestu. Virtą kalafiorą supjaustykite nedideliais gabalėliais. Svieste pakepinkite česnaką, suberkite žiedinį kopūstą, kapotas petražoles ir pagardinkite pipirais, druska ir muskato riešutu. Taip paruoštus kalafiorus sudėkite į kepimo formą.

Kumpį supjaustykite juostelėmis, sudėkite į su pienu išplaktus kiaušinius ir lydytą sūrį – gerai viską išmaišykite. Paruoštą mišinį užpilkite ant žiedinio kopūsto, galiausiai pabarstykite tarkuotu goudos sūriu.

Žiediniai kopūstai medaus-garstyčių padaže

Jums reikės:

  • 1 žiedinio kopūsto, padalinto į žiedynus;
  • 6 valgomųjų šaukštų medaus;
  • 4 česnako skiltelių;
  • 1 arbatinio šaukštelio džiovintų svogūnų;
  • 6 valgomųjų šaukštų vandens;
  • 2 arbatinių šaukštelių kukurūzų krakmolo;
  • 1,5 arbatinio šaukštelio sojos padažo;
  • 1/2 arbatinio šaukštelio aštraus čili padažo arba čili pipiro.

Ką daryti:

Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių ir paruoškite kepimo skardą, kurią išklosite kepimo popieriumi. Žiedinį kopūstą, padalintą į žiedynus, nuplaukite ir dėkite ant kepimo skardos. Pašaukite į orkaitę ir kepkite, kol česnakas suminkštės (kepdami galite apšlakstyti vandeniu). Kol česnakas kepa, paruoškite padažą. Sumaišykite medų, išspaustą česnaką, džiovintą svogūną, sojų padažą ir čili ir padėkite ant ugnies. Nuolat maišydami užvirinkite. Į šį mišinį pamažu pilkite vandenį, sumaišytą su krakmolu, ir šiek tiek pavirkite, kad mišinys pakankamai sutirštėtų. Po 20 minučių kepimo perkelkite skardą į viršutinę orkaitės dalį, kurios dėka žiedinis kopūstas iškeps iki auksinės spalvos. Kai kalafioras iškeps, sumaišykite su padažu ir patiekite. Lėkštę papuoškite svogūno laiškais.

Sultingos žiedinių kopūstų lazdelės su česnaku ir sūriu

Jums reikės:

  • 1 žiedinio kopūsto;
  • ½ puodelio susmulkintos neriebios mocarelos;
  • 1/3 puodelio tarkuoto parmezano sūrio;
  • ¾ puodelio susmulkintos, sumažinto riebumo mocarelos apibarstymui;
  • 1 kiaušinio;
  • 1 arbatinio šaukštelio druskos;
  • ½ arbatinio šaukštelio maltų juodųjų pipirų;
  • 2 skiltelių česnako;
  • ½ valgomojo šaukšto smulkintų petražolių;
  • ½ valgomojo šaukšto smulkintų bazilikų;
  • Šiek tiek smulkintų petražolių papuošimui.

Ką daryti:

Žiedinį kopūstą padalinkite į atskirus žiedynus, sudėkite į trintuvą ir sutrinkite iki smulkių trupinių. Tada sumaišytus kalafiorus suberkite į dubenį ir sumaišykite su kiaušiniu, mocarela, parmezanu, prieskoniais, žolelėmis ir išspaustu česnaku.

Tešlą sluoksniuokite ant kepimo popieriumi išklotos skardos (turi būti maždaug 1,5 cm storio). Pašaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 210 laipsnių temperatūroje apie 12 minučių. Tada išimkite iš orkaitės, pabarstykite sūriu ir kepkite, kol sūris išsilydys, o tešlos paviršius taps auksinės spalvos. Palikite atvėsti, pabarstykite petražolėmis ir patiekite.

Žiedinių kopūstų ir sūrio apkepėlė su svogūno laiškais

Jums reikės:

  • 1 žiedinio kopūsto;
  • 2 kiaušinių;
  • ¾ puodelio tarkuoto sūrio;
  • ¼ puodelio susmulkinto svogūno laiškų;
  • Druskos ir pipirų pagal skonį;
  • 4 valgomųjų šaukštų miltų.

Metodas:

Žiedinį kopūstą padalinkite į žiedynus ir pavirkite verdančiame vandenyje (apie 7 minutes). Žiedinį kopūstą nusausinkite, šiek tiek atvėsinkite ir smulkiai supjaustykite. Tada į kalafiorą suberkite kiaušinius, sūrį, svogūno laiškus, miltus, druską ir pipirus. Išmaišykite mišinį ir iš jo formuokite atskirus blynelius, kuriuos apkepkite aliejuje iki auksinės spalvos iš abiejų pusių. Patiekite su grietine.

Linkime jums skanaus.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Seniausia šeima pasaulyje visą gyvenimą valgė vieną patiekalą: kas tai buvo?

Melis šeima iš Italijos, panašu, atrado ilgo ir sveiko gyvenimo paslaptį. Seniausia šeima pasaulyje visą gyvenimą pietums valgė tą patį patiekalą, ir net ekspertai teigia,...

Kaip taupyti degalus žiemą: specialistai pasidalijo penkiais veiksmingais patarimais

Degalų taupymas žiemą – daugelio vairuotojų aktuali užduotis. Dėl žemos temperatūros ir sudėtingų oro sąlygų padidėja kuro sąnaudos, tačiau ekspertai pateikia kelis paprastus patarimus,...
---