Puikus ir greitas vyšnių pyragas! Tai fantastiškai sultingas, skanus ir, kas geriausia, gana paprastas pyragas. Jums net nereikės plakiklio, jei norėsite jį pasigaminti. Viską galite labai lengvai išmaišyti šaukštu.
Ingredientai:
- Sviestas – 100 g;
- Cukrus – 150 g;
- Kepimo milteliai – 1 arbatinis šaukštelis;
- Miltai – 200 g;
- Kiaušiniai – 2 vnt.;
- Vyšnios – 550 g.
Gaminimas:
Viskas, ką jums reikia padaryti, tai sumaišyti visus ingredientus. Pirmiausia išimkite iš vyšnių kauliukus.
Tada sumaišykite sviestą su cukrumi.
Įmuškite kiaušinius ir galiausiai supilkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Viską labai gerai išmaišykite.
Kepimo skardą padenkite popieriumi ir ant dugno sudėkite nuplautas vyšnias.
Tešlą gražiai išklokite ant vyšnių ir išlyginkite. Kepkite įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje maždaug 30–40 minučių.
Išimkite pyragą iš orkaitės, apverskite ir patiekite. Vyšnių pyragas paruoštas, skanaus!
Amerikietiškas obuolių pyragas. Niekas negali jam atsispirti!
Amerikietiškas obuolių pyragas sužavės jus savo nuostabiu skoniu! Jei laukiate svečių ir namuose turite obuolių, būtinai iškepkite šį pyragą!
Ingredientai:
vienas kilogramas nuluptų obuolių;
4 kiaušiniai;
200 gramų cukraus;
130 gramų kefyro;
arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto;
žiupsnelis druskos;
200 gramų kvietinių miltų;
10 gramų kepimo miltelių;
2 arbatiniai šaukšteliai cinamono;
1 apelsino žievelė.
Gaminimas:
Į dubenį įmuškite kiaušinius, tuomet įberkite žiupsnelį druskos, sudėkite 160 gramų cukraus ir įpilkite vanilės ekstrakto. Viską suplakite mikseriu iki vientisos masės. Tuomet į dubenį supilkite kefyrą.
Apelsino žievelę sutarkuokite, stenkitės, kad baltojo sluoksnio ant jos nebūtų, nes jis suteiks pyragui kartumo. Sutarkavę žievelę sudėkite ją į pyrago tešlą ir vėl viską išmaišykite. Tuomet į tešlą supilkite kvietinius miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir du trečdalius cinamono.
Geriausia tešlą maišyti mikseriu. Obuolius nulupkite, pašalinkite sėklas ir supjaustykite labai plonai. Paruoštus obuolius sudėkite į tešlą ir išmaišykite mentele. Kepimo formą padenkite kepimo popieriumi ir patepkite sviestu arba aliejumi.
Tešlą su obuoliais supilkite į kepimo formelę ir išlyginkite ją mentele. Likusį cukrų (40 gramų) sumaišykite su likusiu cinamonu ir apibarstykite šiuo mišiniu pyrago viršų. Pyragą kepkite įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje maždaug 50-55 minutes.
Iš formelės išimkite pyragą ir leiskite jam atvėsti. Tuomet supjaustykite pyragą ir patiekite. Garantuojame, jog šis amerikietiškas obuolių pyragas sužavės visus jūsų svečius savo nuostabiu skoniu!