Skaniausias citrinų pyrago receptas – dar niekas nesugebėjo atsispirti šiam skanėstui!
Sudėtis:
300 g miltų
1 citrina
180 g sviesto
230 g cukraus pudros
8 g kepimo miltelių
3 kiaušiniai
Gaminimas:
Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir 100 g cukraus pudros. Sudėkite 150 g sviesto. Ranka viską sutrinkite į trupinius.
Įmuškite 1 kiaušinį. Minkykite tešlą greitais judesiais. Tešla turi būti elastinga, minkšta ir švelni. Sudėkite tešlą į maistinį maišelį ir padėkite į šaldytuvą pusvalandžiui.
Gaminkite citrininį kremą. Išspauskite sultis iš citrinos, nukoškite. Ištirpinkite likusius 30 g sviesto. Į lydytą sviestą supilkite citrinos sultis.
Tada supilkite likusius 130 g cukraus pudros. Įmuškite likusius 2 kiaušinius. Maišydami, virkite kremą maždaug 5 minutes ant silpnos ugnies, kol beveik sutirštės. Nukelkite nuo ugnies.
Kepimo indą išklokite kepimo popieriumi. Ant jo paskleiskite du trečdalius tešlos ir pirštais paskirstykite išilgai formos dugno, formuodami šonus. Ant tešlos paskleiskite citrininį kremą.
Likusią tešlą iškočiokite ir supjaustykite juostelėmis. Uždėkite juosteles ant torto tinklelio pavidalu.
Kepkite pyragą orkaitėje, įkaitintoje iki 180 ° C, 30 minučių.
Skanaus!