Jei esate pavargę nuo mėsos patiekalų, makaronai su krevetėmis grietinėlės padaže yra būtent tai, ką verta pagaminti ir paragauti!
Jums reikės:
- Makaronai 400 g
- alyvuogių aliejaus 1 valgomasis šaukštas
- sviestas 1 valgomasis šaukštas
- šaldyti kukurūzai 100 g
- krevetės 1 kg
- grietinėlės 10-20 proc. 200 ml
- druska 2 šaukšteliai
- itališkos žolelės 1 šaukštelis
- šviežiai maltų pipirų 1 žiupsnelis
- česnakai 2 skiltelės
Gaminimas:
Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, suberkite sviestą ir susmulkintą česnaką. Kepkite 1–2 minutes, retkarčiais pamaišydami. Suberkite nuluptas krevetes ir kepkite jas iš visų pusių 3-4 minutes ant vidutinės ugnies. Pagardinkite druska, pipirais, užpilkite itališkų žolelių mišiniu.
Suberkite kukurūzus, supilkite grietinėlę ir leiskite padažui troškintis dar 5 minutes.
Išvirkite makaronus pagal instrukcijas, nurodytas ant pakuotės. Stiklinę vandens, kuriame virė makaronai sumaišykite su padažu. Makaronus sumaišykite su padažu. Makaronai su krevetėmis paruošti, jei norite pagardinkite sūriu.