Jums reikės:
300 g miltų
135 ml pieno
1 kiaušinis
2 šaukštai cukraus
1/2 šaukštelio druskos
1 šaukštelis sausų mielių (arba 12 g šviežių)
30 + 30 g sviesto
Gaminimas:
Įkaitinkite pusę pieno, sudėkite mieles ir šaukštą cukraus. Pašildykite antrą pieno dalį, ištirpinkite 30 g sviesto, antrą šaukštą cukraus, tada įmaišykite kiaušinį.
Į dubenį suberkite miltus ir druską, į vidurį supilkite pieną ir kiaušinį ir pradėkite minkyti tešlą.
Tada supilkite pieną su mielėmis, gerai išminkykite tešlą, dubenį uždenkite plėvele ir padėkite šiltai 1,5–2 valandoms, kol tešla padvigubės.
Tešlą išklokite ant miltais pabarstyto stalo ir pradėkite minkyti rankomis. Tada vėl uždenkite rankšluosčiu ir valandą laikykite šiltoje vietoje, kad tūris padidėtų 2 kartus.
Iškočiokite ją ant miltuoto stalo į 20X40 cm stačiakampį. Tešlą perpjaukite išilgai per pusę, tada supjaustykite 5 cm pločio stačiakampius.
Tešlą sutepkite tirpintu sviestu, lengvai suvyniokite į ritinius. Kepimo formoje, išklotoje kepimo popieriumi išdėstykite vieną po kito.
Leiskite pastovėti apie 30 minučių, tada viršų taip pat patepkite tirpintu sviestu. Kepkite 180C temperatūroje 25 minutes.
Atvėsinkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, uždengę rankšluosčiu, kad bandelės liktų minkštos.