Galime pasakyti, kad tai užkandis, pagamintas iš to, kas buvo po ranka. Bet apskritai tai yra ideali silkės pataluose alternatyva. Pagal skonį, šie sumuštinukai labai panašūs į garsiąsias salotas, tačiau yra mažiau kaloringi ir kenksmingi organizmui.
Jums reikės:
- sūdytos silkės 250 g;
- burokėliai 2 vnt ;
- varškės sūris 3 šaukštai;
- morkos 1 vnt;
- svogūnas 1 vnt;
- svogūnų laiškai 10 g;
- viso grūdo duonos 12 riekelių (galima pakeisti kita);
- sezamo sėklos dekoravimui;
- petražolės dekoravimui;
- druska ir pipirai pagal skonį.
Gaminimas:
Burokėlius ir morkas iš anksto išvirkite. Daržoves taip pat galite kepti orkaitėje arba ant grotelių, kad jos būtų šiek tiek rūkytos. Atvėsinkite daržoves ir nulupkite. Supjaustykite burokėlius ir morkas į nedidelius gabalėlius. Sudėkite į maišytuvo dubenį, sudėkite varškę, pagal skonį įberkite pipirų. Viską sutrinkite trintuvu iki vientisos masės.
Apkepkite viso grūdo duonos riekeles skrudintuve, ant grotelių arba sausoje keptuvėje iki traškumo iš abiejų pusių.
Silkę supjaustykite plonais gabalėliais. Svogūną supjaustykite plonais žiedais. Susmulkinkite svogūnų laiškus.
Pirmiausia ant duonos paskleiskite burokėlių varškės putėsių. Ant viršaus uždėkite porą silkės gabalėlių. Papuoškite sumuštinį svogūnų žiedais, žaliaisiais svogūnais, petražolėmis ir sezamo sėklomis. Sumuštinukai paruošti!