Skanios salotos, pagamintos iš paprastų ingredientų! Šios salotos tinka kiekvienai dienai ir ant šventinio stalo!
Sudėtis:
200-300 g vištienos kepenėlių
2 bulvės (keptos arba virtos)
1 vidutinio dydžio svogūnas
400 g pievagrybių
3 kietai virti kiaušiniai
30 g petražolių
3 konservuoti agurkai
100 g majonezo
1 šaukštelis garstyčių
druska ir juodieji pipirai
aliejus
Gaminimas:
Uždėkite keptuvę ant ugnies ir pašildykite aliejų. Sudėkite kepenėles ir apkepkite iš abiejų pusių – tris ar keturias minutes iš kiekvienos pusės.
Kepimo pabaigoje pasūdykite. Ir svarbiausia neperkepti, kitaip kepenėlės taps sausos. Tada sumažinkite ugnį iki vidutinės, uždenkite dangtį ir kepkite dar keturias minutes.
Nuplaukite pievagrybius, nuvalykite servetėle ir supjaustykite skiltelėmis arba puselėmis. Sudėkite grybus į sausą keptuvę. Po to, kai grybai išleis sultis, kepkite juos, kol sultys visiškai išgaruos.
Nulupkite ir susmulkinkite svogūną. Supjaustykite konservuotus agurkus mažais kubeliais. Kai iš grybų visiškai išgaruos skystis, paskaninkite pievagrybius pipirais ir išmaišykite.
Tada įpilkite šiek tiek aliejaus. Sudėkite svogūną ir pakepinkite su grybais ant silpnos ugnies apie 10 minučių, kol grybai paruduos, o svogūnas bus skaidrus.
Išvirusius kiaušinius nulupkite ir supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Nulupkite ir sutarkuokite virtas arba keptas bulves.
Atvėsintas kepenėles supjaustykite vidutinėmis juostelėmis. Petražoles susmulkinkite peiliu.
Paruoškite padažą iš majonezo. Jei norite, galite pridėti garstyčių ir maltų juodųjų pipirų. Tada išmaišykite.
Į salotų dubenį sudėkite kepenėles, bulves, agurkus, pakepintus grybus su svogūnais, kiaušinius. Pagardinkite salotas majonezo padažu. Viską gerai išmaišykite. Papuoškite salotas petražolėmis.
Skanaus!