Tai labai paprastas troškinys su minimaliu ingredientų kiekiu – vištiena, bulvėmis, pomidorais ir garstyčiomis. Šis receptas yra būtinas, jei jums reikia paruošti greitą, bet skanų ir neįprastą patiekalą.
Ingredientai:
- vištienos šlaunelės, 500 g
- bulvės, 600 g
- svogūnai, 100 g
- majonezas, 200g
- sūris, 100 g
- pomidorai, 150 g
- garstyčios, 1 valgomasis šaukštas
- druska, pipirai, paprikos milteliai (pagal skonį).
Gaminimo eiga:
- Įsigykite vištienos filė arba nukaulinkite blauzdeles. Pagardinkite druska ir pipirais, įberkite raudonųjų paprikų miltelių. Palikite mėsą marinuotis 30 minučių.
- Gerai įkaitintoje keptuvėje su nedideliu kiekiu aliejaus kepkite vištieną, kol viena pusė apkeps.
- Kruopščiai nuplaukite bulves, nuskuskite ir supjaustykite griežinėliais.
- Paruoškite kepimo indą.
- Išdėstykite ingredientus sluoksniais – bulvės, vištiena, vėl bulvės ir svogūnai. Svogūną galima supjaustyti pusžiedžiais arba sutarkuoti stambia tarka. Geriau, jei pirmiausia jį apkepsite toje pačioje keptuvėje, kurioje buvo kepama vištiena.
- Paruoškite padažą, įdėdami lygiomis dalimis majonezo, garstyčių, cukraus ir druskos. Užtepkite jį ant paskutinio troškinio sluoksnio ir išlyginkite.
- Ant padažo uždėkite plonas pomidorų riekeles, pabarstykite pipirais.
- Pašaukite indą į įkaitintą orkaitę (iki 200 C). Kepkite 30 minučių, tada išimkite, pabarstykite tarkuotu sūriu ir palikite orkaitėje dar 10 minučių.
Prieš patiekdami patiekalą pabarstykite smulkiai supjaustytomis šviežiomis žolelėmis.
Skanaus!