Varškės pyragas su obuoliais bus puikus deserto pasirinkimas ypatingai progai. Jį pasigaminti lengva, tad nereiks daug laiko praleisti virtuvėje.
Ingredientai:
- Varškė – 0,5 kg
- Cukrus – 200 g
- Grietinė – 200 g
- Pienas – 1 puodelis
- Graikiniai riešutai – 70 g
- Obuoliai – 2 vnt.
- Želatina – 15 g.
- Kiviai, bananai ar kiti vaisiai – jei norite.
Gaminimas:
Želatiną užpilkite pienu ir palikite išbrinkti. Tada pakaitinkite, kol želatina ištirps, bet pieno neužvirinkite! Atvėsusį želatinos mišinį sumaišykite su varške (prieš tai geriau varškę pertrinkite), cukrumi, grietine ir smulkintais graikiniais riešutais.
Ant kepimo formos dugno sudėkite labai plonai pjaustytas obuolių skilteles (jei norite, galite sudėti ir kivius, bananus ar kitus vaisius). Ant viršaus paskleiskite pusę varškės masės, tada vėl dėkite obuolių ir kitų vaisių sluoksnį, ir likusią varškės masę. Desertą padėkite sustingti į šaldytuvą. Kai norėsis paragauti, išimame pyragą iš kepimo formos, porą minučių palaikykite kepimo formą karštame vandenyje, tada apverskite ir pyragas lengvai iškris ant kito indo. Skanaus!