Puikus desertas su varške ir želatina. Tai puikus receptas savaitgalio pietums!
Jums reikės:
- 500 g varškės
- 125 g sviesto
- 200 g cukraus pudros
- 3 šaukštų grietinės
- 1 pak. vanilinio cukraus
- 1 vnt. citrinos sulčių + žievelės
- 3 arbatinių šaukštelių želatinos
- 150 ml pieno
- 1 pak. skaidrios želatinos
- 2 vnt. apelsinų
Gaminimo eiga:
Sviestą gerai išmaišykite su cukraus pudra, sudėkite grietinę ir vanilinį cukrų.
Kai paruošite kreminę masę, supilkite vienos citrinos sultis ir suberkite sutarkuotą citrinos žievelę.
Gerai išmaišykite ir sudėkite varškę.
Pagal instrukciją paruoškite želatiną – 3 arbatinius šaukštelius sumaišykite su šiltu vandeniu ir įpilkite 150 ml karšto pieno.
Išmaišykite mišinį ir supilkite į varškę.
Varškės ir želatinos masę išmaišykite ir sudėkite į formą.
Įdėkite į šaldiklį (arba į šaldytuvą ilgesniam laikui) ir leiskite sustingti.
Kai varškės masė sustings, uždėkite griežinėliais supjaustytą apelsiną ir užpilkite paruošta skaidria želatina (ją galite pasigaminti iš apelsinų sirupo, sulčių ar gryno vandens).
Leiskite šiam sluoksniui sustingti.
Desertą laikykite šaldytuve.
Dar vienas puikus būdas – paruoškite sluoksnius atvirkštine tvarka ir galiausiai desertą apverskite.
Pirmiausia paruoškite apelsinų skonio želatiną ir leiskite jai gerai sustingti.
Tada paruoškite baltąjį želės sluoksnį, paskleiskite jį ant apelsinų želatinos ir leiskite sustingti.
Galų gale, desertą tiesiog apverskite!
Šiam desertui paruošti geriausiai tinka silikoninė forma.
Jei neturite apelsinų želės – galite ją pakeisti kita.
Želatiną rekomenduoju ruošti su apelsinų sirupu dėl ryškios spalvos.
Linkime gero skonio!