Nekeptas vaisių tortas yra malonumas skonio receptoriams !!! Be to, jis atrodo puikiai!
Gerai yra tai, kad kiekvieną kartą ruošiant šį tortą, galite pakeisti vaisius ir uogas, kurie yra sudėtyje, todėl kiekvieną kartą tortas bus vis kitoks.
Pabandykite pasigaminti ir nustebinkite svečius!
Jums reikės:
Grietinės – 500 g (galite naudoti 35% riebumo grietinėlę);
Vaisių ir uogų – 300 g;
Bet kokių sausainių iš parduotuvės – 200 g;
Cukraus – 200 g;
Želatinos – 30 g;
Kaip gaminti nekeptą vaisių tortą:
Želatiną užpilkite puse stiklinės šalto vandens. Palikite želatiną maždaug pusvalandžiui. Išbrinkusią želatiną nuolat maišydami supilkite į vandens vonelę, užvirkite, bet nevirkite.
Giliame dubenyje maišytuvu suplakite grietinėlę su cukrumi, kol cukrus bus visiškai ištirpęs, be sustojimo plakant, supilkite želatiną ir plakite dar maždaug pusę minutės.
Toliau gilų dubenį padenkite maistine plėvele.
Nuplaukite ir nulupkite pasirinktus vaisius ir uogas, pašalinkite sėklas ir supjaustykite mažais gabalėliais.
Sausainius taip pat susmulkinkite. Geriau naudoti biskvitinius sausainių, o ne trapius, ir juos sulaužykite gabalėliais. Su biskvitiniais sausainiais pyragas gausis švelnesnis.
Dubenyje sumaišykite vaisius, uogas ir sausainius. Tada užpilkite išplakta grietinėle ir uždenkite plėvele.
Apie 2-3 valandas palaikykite šaldytuve, kad sustingtų. Tada išimkite tortą iš šaldytuvo, apverskite ant gražaus padėklo ar lėkštės ir nuimkite plėvelę.
Priklausomai nuo pasirinktų uogų ir vaisių, kiekvieną sykį jis gaunasi vis kitoks. Skanaus!