Šis vaflinis pyragas su šokoladu ir riešutais tikrai patiks visiems. Pasigaminkite jį kuo greičiau ir mėgaukitės idealiu skoniu.
Ingredientai:
Pagrindui:
- Dideli apvalūs vafliai – 2 vnt.
Įdarui:
- Kondensuotas pienas – 1 indelis;
- Pieniškas šokoladas – 300 g;
- Skrudinti anakardžiai – 50 g;
- Graikiniai riešutai – 50 g;
- Kepti lazdyno riešutai – 100 g.
Gaminimas:
Supilkite kondensuotą pieną į puodą, sudėkite susmulkintą šokoladą ir padėkite ant garų vonelės. Nuolat maišydami ištirpinkite šokoladą.
Į karštą masę suberkite graikinius, anakardžio ir lazdyno riešutus. Maišykite iki vientisos masės. Paruoškite kepimo formą, šonus uždenkite folija. Padėkite vieną vaflį ant formos dugno ir ant viršaus supilkite įdarą, tolygiai paskirstykite. Ant viršaus uždėkite antrą vaflį ir lengvai paspauskite.
Pyragą dėkite į šaldytuvą kelioms valandoms, o geriausia – palaikykite jį ten per naktį. Tada išimkite jį iš formos ir nuimkite kepimo popierių. Patiekite pyragą supjaustę nedideliais gabalėliais. Skanaus!