Neįmanoma neįsimylėti!
Sudėtis:
1/2 kg braškių
300 g trapios tešlos sausainių
2 stiklinės vidutinio riebumo grietinėlės
1/4 puodelio cukraus pudros
1 šaukštas cukraus
vanilinis cukrus
1/4 šaukštelio druskos
Gaminimas:
Nuplaukite braškes ir nuskabykite viršūnėles. Keletą uogų palikite papuošimui.
Likusias uogas supjaustykite per pusę ir sumaišykite su cukrumi.
Grietinėlę plakite tol, kol susidarys tankios putos ir palaipsniui įpilkite cukraus, druskos ir vanilinio cukraus.
Padenkite formą kepimo popieriumi. Paskirstykite pusę sausainių pirmam sluoksniui, po to paskirstykite 1/3 pjaustytų uogų.
Tepkite grietinėlę ant uogų, tada dėkite kitą sausainių, braškių ir grietinėlės sluoksnį.
Papuoškite deserto viršų uogomis, aptepkite torto kraštus grietinėlės likučiais.
Įdėkite desertą į šaldiklį 3-4 valandoms.
Skanaus!