Tai – fantastiško skonio tortas su braškėmis ir jogurtu, kurio nereikės kepti.
Paruošti tokį tortą bus tikrai labai paprasta, o rezultatas pranoks jūsų lūkesčius.
Jums reikės:
Braškių kremui:
- 425 g braškių (šviežių arba šaldytų)
- 50 g cukraus
- 1 pakelio tirpios želatinos
Jogurto kremui:
- 300 ml plakamos grietinėlės
- 15 g želatinos
- 600 ml tirštesnio jogurto
- 150 g cukraus
- 1 pakelio vanilinio cukraus
Pagrindui:
- 200 g sausainių
- 100-150 ml šilto pieno
Kaip gaminti?
Braškių kremas:
Šaldytas braškes atitirpinkite kambario temperatūroje. Jei naudosite šviežias braškes, jas nuplaukite ir nuimkite kotelius. Supjaustykite braškes.
Sutrinkite su cukrumi.
Į atskirą dubenį suberkite želatiną ir įdėkite 4 šaukštus trintų braškių. Sumaišykite ir palaukite, kol išbrinks.
Braškių mišinį pakaitinkite ant ugnies ant silpnos ugnies. Mišinys neturi užvirti.
Supilkite želatiną, ištirpintą 4 šaukštuose sutrintų braškių. Išmaišykite.
Paruoštą masę palikite atvėsti.
Jogurto kremas:
Išplakite grietinėlę.
Želatiną sumaišykite su 3 šaukštais jogurto ir palaukite, kol išbrinks.
Jogurtą, cukrų ir vanilinį cukrų gerai išmaišykite.
Želatiną ištirpinkite ant silpnos ugnies ir nuolat maišydami supilkite į jogurto mišinį.
Supilkite plaktą grietinėlę ir gerai išmaišykite.
Pagrindas:
Ant kepimo formos dugno (maždaug 28 cm skersmens) sudėkite sausainius, išmirkytus šiltame piene.
Formos kraštą patepkite aliejumi.
Sausainius apliekite puse jogurtinio kremo, supilkite braškinį kremą.
Supilkite kitą jogurtinio kremo dalį ir švelniai sumaišykite šakute, kad gautumėte marmurinį raštą.
Palaukite, kol sustings, ir patiekite.
Skanaus!