Jei namuose turite ilgų biskvitinių sausainių, neieškokite kito deserto recepto ir išbandykite šį – mes jį vadiname „Tvirtove“, nes jo pjūvyje susidaro tipiškas plytų raštas!

REKLAMA

Fantastiškas skonis ir paprastas paruošimas – tai būtinos sąlygos, kad šis desertas būtų įtrauktas į jūsų mėgstamiausiųjų desertų sąrašą.

Jį paruošti užtruksite tik kelias minutes, o po to tereikės valandai įdėti į šaldytuvą, ir turėsite puikų desertą, o juo galėsite pavaišinti netikėtai atėjusius svečius.

Naudodamiesi šiuo „YouTube“ kanalo receptu, tikrai viską padarysite teisingai iš pirmo karto!

REKLAMA

Taip pat galėsite išbandykite papildomą receptą…

 Jums reikės:

  • 200 g ilgų sausainių
  • 400 ml pieno

Kremui:

  • 80 g vanilinio pudingo miltelių
  • 1 l pieno
  • 200 g cukraus
  • 200 g sviesto
  • 600 g šaldytų arba šviežių smulkių uogų
  • 100 g cukraus pudros
  • 20 g kukurūzų krakmolo
  • 100 ml vandens
  • 100 ml plakamos grietinėlės
  • 50 g juodojo šokolado
  • 25 x 25 cm formos

Gaminimo eiga:

REKLAMA

Supilkite pieną į dubenį ir pamerkite į jį ilgus sausainius.

Sudėkite sausainius į formos dugną ir sudėkite juos vieną šalia kito.

REKLAMA

Po to paruoškite kremą.

REKLAMA

Supilkite pieną į puodą, suberkite cukrų bei pudingo miltelius.

Gerai išmaišykite rankiniu plaktuvu.

REKLAMA

Padėkite puodą ant viryklės.

REKLAMA

Nuolat maišydami, ant vidutinės ugnies virkite tirštą kremą.

Tada įmaišykite minkštą sviestą.

REKLAMA

Gautą pudingo kremą supilkite ant sausainių.

REKLAMA

Įdėkite formą į šaldytuvą 30 minučių.

Po to, kai atšals, išimkite formą.

REKLAMA

Ant sustingusio kremo išdėliokite piene pamirkytus sausainius.

Į atskirą dubenį supilkite vandenį, įmaišykite kukurūzų krakmolą ir cukraus pudrą.

REKLAMA

Supilkite šį mišinį į nedidelį puodą ir nuolat maišydami virkite, kol sutirštės.

REKLAMA

Tada užpilkite ant sausainių dar vieną sluoksnį.

REKLAMA

Padėkite desertą į šaldytuvą 1 valandai, o kai sustings, aptepkite plakta grietinėle ir apibarstykite tarkuotu šokoladu.

Viskas baigta!

REKLAMA

Formos šonus galite aptepti grietinėle, desertą supjaustykite ir patiekite.

Mėgaukitės maloniu skoniu!

REKLAMA

Papildomas receptas

REKLAMA

 Jums reikės:

  • 200 ml pieno
  • 200 g ilgų sausainių
  • 10 x 26 cm formos
  • 250 g grietinės
  • 150 g cukraus pudros
  • 250 ml plakamos grietinėlės
  • 10 g želatinos
  • 200 g smulkių uogų

Gaminimo eiga:

REKLAMA

Sausainius pamirkykite piene ir sudėkite į formos dugną, kurią prieš tai išklokite maistine plėvele.

REKLAMA

Į dubenį įdėkite grietinę, suberkite cukraus pudrą ir išplakite elektriniu maišytuvu.

Po to įpilkite plakamą grietinėlę ir suplakite, kad gautųsi purus kremas.

REKLAMA

Želatiną sudėkite į dubenėlį su vandeniu, ištirpinkite vandens vonelėje arba mikrobangų krosnelėje ir sumaišykite su trupučiu kremo, kurį plakėte.

REKLAMA

Vėliau želatinos mišinį sumaišykite su likusiu kremu.

Įmaišykite į kremą įvairias uogas, švelniai išmaišykite ir mišinį užtepkite ant sausainių sluoksnio. Ant viršaus vėl sudėkite piene išmirkytus sausainius.

REKLAMA

Uždenkite viršų maistine plėvele ir laikykite šaldytuve 1 valandą.

Atšaldytą desertą atsargiai išverskite ant lėkštės, supjaustykite gabaliukais ir patiekite ant stalo.

REKLAMA

Mėgaukitės maloniu skoniu!

Vaizdo įrašo medžiaga:

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].