Pristatome jums nuostabų desertą, kurio net nereikia kepti! Šis desertas tapo dešimtojo dešimtmečio hitu ir iki šiol yra populiarus.
Paprastas, nuostabaus kreminio deserto receptas, kurį radome jums „YouTube“ kanale.
Jums reikės:
- 250 g sausainių
- 300 g sviesto
- 2 pakelių vanilinio pudingo
- 700-800 ml pieno
- 60 g cukraus
- 20 g bulvių krakmolo
- 10-20 g kakavos
- 70 g braškių želės
- 2 pakelių citrinų želės (2 x 70 g)
- 3-4 bananų
Gaminimo eiga:
Į puodą supilkite apie 600 ml pieno.
Į likusį pieną suberkite pudingo miltelius bei miltus ir maišykite, kol milteliai ištirps.
Į puodą su pienu, kol jis verda, suberkite cukrų ir išmaišykite plaktuvu.
Kai pienas užvirs, supilkite išplaktus pudingo miltelius ir intensyviai maišykite, kol pudingas sutirštės (virkite pudingą pagal ant pakuotės nurodytą receptą).
Puode išvirtą pudingą uždenkite maistine plėvele ir palikite atvėsti.
Į puodą įpilkite verdantį vandenį, sudėkite citrinų želė ir gerai išmaišykite, kol ji ištirps.
Tada tą patį pakartokite su braškių želė ir palikite atvėsti.
Į maišytuvo dubenį sudėkite minkštą sviestą ir po šaukštą plakant sudėkite atvėsusį pudingo kremą.
Įmerkite sausainius į braškių želė masę.
Sudėkite juos ant kepimo popieriumi išklotos kepimo formos dugno.
Tada ant viršaus užtepkite pusę pudingo kremo ir tolygiai paskirstykite.
Tada dėkite dar vieną sluoksnį sausainių, ant viršaus užtepkite braškių želės masę.
Įdėkite formą į šaldytuvą, kad želė sustingtų.
Į likusį kremą įsijokite kakavos miltelius, įmaišykite juos mentele ir išplakite maišytuvu.
Kakavinį kremą užtepkite ant želė, tolygiai paskirstykite, sudėkite bananų griežinėlius.
Ant viršaus užpilkite citrinų želė ir palikite šaldytuve per naktį.
Pudingo ir želatinos skanėstą galite patiekti!
Mėgaukitės!
Vaizdo įrašo medžiaga: