Subtilus, šiek tiek neįprastas ir gaivus „Mojito“ pyragas pritrauks kiekvieno dėmesį. Jį gali pagaminti visi, o geriausia tai, kad jo nereikia kepti orkaitėje. Ypatingai toks desertas bus vertinamas vasarą, jis labai atgaivins.
Ingredientai:
- trapūs sausainiai – 100 g;
- sviestas – 50 g;
- maskarponė – 350 g;
- sutirštintas pienas – 150 g;
- grietinėlė (bent 30% riebumo) – 200 g;
- 1 žalioji citrina (sulčių – 25 g, žievelės – 1 arbatinis šaukštelis);
- mėtų lapai – 5-10 g;
- želatina – 10 g.
Gaminimas:
Sutrinkite sausainius iki trupinių būsenos, supilkite ištirpintą sviestą ir maišykite iki vientisos masės. Paruoškite formą, kurios apytikslis skersmuo 19 cm. Formos dugną padenkite kepimo popieriumi. Supilkite į indą gautą masę ir tolygiai paskirstykite.
Sumaišykite maskarponę su kondensuotu pienu ir plakite iki vientisos masės, palaipsniui į gautą mišinį pilkite grietinėlę. Maišytuve sumaišykite mėtas ir žaliųjų citrinų sultis. Viską, kartu su citrinos žievele, sudėkite į kremą ir plakite iki vientisos masės.
Galiausiai supilkite atvėsintą želatiną ir vėl viską gerai išmaišykite.
Gautą masę perkelkite į indą su sausainių pagrindu, gerai išlyginkite ir padėkite sustingti į šaldytuvą mažiausiai 3 valandoms.
Tada tik lieka pyragą išimti iš indo. Prieš patiekdami, papuoškite mėtų lapeliais. Skanaus!