Kai šį prabangų nekeptą desertą padėsite ant stalo, niekas nepatikės, kad atnešėte jį ne tiesiai iš konditerijos parduotuvės.
Ir vis dėlto procedūra labai paprasta, o vadovaudamasis šia „YouTube“ kanalo pamoka, tai galėtų padaryti kiekvienas!
Jums reikės:
- Sausainių pagal formos dydį
Kakavos kremui:
- 1/2 stiklinės cukraus
- 3 šaukštų kukurūzų krakmolo
- 3 šaukštų paprastų miltų
- 2 šaukštų kakavos
- 3 stiklinių pieno
- 1 valgomo šaukšto sviesto
- Vanilės esencijos
Vaniliniam kremui:
- 1/2 stiklinės cukraus
- 3 šaukštų kukurūzų krakmolo
- 3 šaukštų paprastų miltų
- 3 stiklinių pieno
- 1 valgomo šaukšto sviesto
- Vanilės esencijos
Pagrindui:
- 1 stiklinės vandens
- 1 su puse šaukšto cukraus
- 1 su puse šaukšto kakavos
- 1 su puse šaukšto kukurūzų krakmolo
- 1 valgomojo šaukšto sviesto
- 75 g šokolado
- Torto formos, kurios skersmuo 26 cm
Gaminimo eiga:
Išdėliokite sausainius ant formos dugno taip, kad jis būtų visiškai uždengtas.
Taip pat sausainius išdėliokite per visą formos perimetrą.
Dabar paruoškite pirmąjį kremą.
Į metalinį puodą suberkite cukrų, sumaišykite jį su krakmolu ir kakavam, ir supilkite pieną.
Leiskite užvirti ir nuolat maišydami virkite, kol sutirštės.
Galiausiai sudėkite sviestą, vanilės esenciją ir maišykite, kol kremas taps purus.
Paskleiskite kremą ant sausainių ir tolygiai paskirstykite per visą paviršių.
Dabar paruoškite antrąjį kremą.
Cukrų, kukurūzų krakmolą ir miltus suberkite į puodą ir supilkite pieną. Gerai išmaišykite ir padėkite ant viryklės. Leiskite užvirti ir nuolat maišydami virkite, kol kremas sutirštės.
Galiausiai vėl įmaišykite sviestą ir vanilę, tada supilkite kremą ant kakavos kremo paviršiaus ir tolygiai paskirstykite.
Galiausiai pagaminkite glajų.
Cukrų, kakavos miltelius ir krakmolą persijokite į sausą indą ir gerai išmaišykite.
Supilkite vandenį ir gerai išmaišykite, kad ingredientai ištirptų.
Glajų virkite ant vidutinės ugnies nuolat maišydami, kol jis sutirštės.
Galiausiai įdėkite gabalėlį sviesto, sulaužytą šokoladą, išmaišykite ir supilkite ant deserto viršaus.
Papuoškite pagal savo skonį, atšaldykite ir patiekite ant stalo.
Mėgaukitės maloniu skoniu!
Vaizdo įrašo medžiaga: