Ingredientai:
Sausainiai (galite naudoti bet kokius)- 450 g;
Pienas – 520 ml;
Kiaušinio trynys – 1 vnt.;
Cukrus – 7 šaukštai;
Kakavos milteliai – 2 šaukštai;
Sviestas – 50 g;
Krakmolas – 2,5 šaukšto;
Vanilės ekstraktas – 1 šaukštelis.
Gaminimas
Kremui paruoškite vanilės pudingą. Norėdami tai padaryti, padalinkite 500 ml pieno per pusę. Vieną pieno dalį užvirinkite ant mažos ugnies.
Kitą pusę pieno sumaišykite su krakmolu, 3 šaukštais cukraus, vanilės ekstraktu ir tryniu. Gerai išmaišykite ir supilkite į verdantį pieną.
Virkite maišant, kol sutirštės. Leiskite pudingui atvėsti. Uždenkite kepimo indo dugną su folija arba maistine plėvele.
Sluoksniuokite sausainius ir kremą, suformuokite norimos formos tortą. Paskutinis sluoksnis turėtų būti iš sausainių.
Paruoškite glaistą. Sumaišykite 4 šaukštus cukraus, kakavos miltelius, 1 valgomą šaukštą pieno, pakaitinkite mišinį ant ugnies. Kai masė pradeda virti, sudėkite sviestą.
Gerai išmaišykite, kad sviestas visiškai ištirptų. Nukelkite šokoladą nuo ugnies ir apliekite juo tortą. Palikite šaldytuve, kad sausainiai išmirktų.
Skanaus!