Paprastas receptas – lengvai paruošiamas, tačiau nepaprastai gardus skanėstas, kuris jums iškart patiks.
Jums prireiks:
Tešlai:
200 g sviestinių arba kakavinių sausainių
100 g graikinių riešutų (arba pagal skonį)
80 g sviesto
Kremui:
- žiupsnelio druskos
- 200 g Nutella
- 400 g minkštos varškės arba maskarponės
- 50 g cukraus pudros
- 200 ml saldžios grietinėlės
Papuošimui:
- riešutų ir šokolado
Gaminimo eiga:
- Sudėkite sausainius į didelį dubenį.
- Sutrinkite juos į smulkius miltelius naudodami trintuvą.
- Taip pat susmulkinkite riešutus, suberkite juos į sausainių miltelius ir išmaišykite.
- Į mišinį įpilkite lydyto sviesto ir išmaišykite.
- Supilkite masę į 18 cm skersmens torto formą.
- Masę suspauskite stiklinės dugnu: žiūrėti vaizdo įrašą.
- Į kitą dubenį suberkite pusę kiekio varškės arba maskarponės, įdėkite Nutella ir išplakite.
- Kremą supilkite ant sausainių masės.
- Antrame dubenyje išplakite plakamą grietinėlę su cukraus pudra.
- Tada supilkite likusią varškės arba maskarponės dalį.
- Šį kremą paskleiskite ant Nutellos kremo.
- Viršų pabarstykite smulkintais riešutais.
- Ir galiausiai papuoškite tirpintu šokoladu.
- Paruoštą desertą kelioms valandoms padėkite į šaldytuvą.
- Tada galite pjaustyti ir patiekti.
Skanaus!
Recepto vaizdo įrašas: