Šio recepto originalia versija, pagal kurią šį pyragą reikia kepti, pasidalino mūsų skaitytoja, o deserto pagrindą sudaro trapi tešla.
Dabar rekomenduoju pabandyti nekeptą pyrago versiją, jo skonis fantastiškas ir be to tai labai greitai paruošiama!
Jums reikės:
Pagrindui:
- Sviestinių sausainių
Kremui:
- 2 pakelių smulkios varškės 400 g
- 1 indelio maskarponės sūrio
- 1 indelio plaktos grietinėlės
- Cukraus pudros pagal skonį
Viršutiniam sluoksniui:
- 200 g mėlynių
- 100-150 g baltojo šokolado
Gaminimo eiga:
Pyragas yra labai greitai paruošiamas ir paprastas, o tai tikrai įvertinsite vasaros dienomis, kai nesinori įjungti orkaitės.
Tereikia iki kremo konsistencijos išplakti maskarponės sūrį su varške – galite naudoti ir grūdėtą varškę, tačiau nepamirškite jos gerai sutrinti.
Jei neturite varškės, ją taip pat galite pakeisti grietine, tačiau geriau naudokite kuo didesnio riebumo grietinėlę, kad kremas gerai išlaikytų savo formą.
Galiausiai į mascarponės sūrio mišinį įmaišykite plaktos grietinėlės. Pagal skonį pasaldinkite cukraus pudra.
Sviestinius sausainius dėkite ant kepimo skardos arba į formą, lengvai pamirkydami piene, arba į paruoštą ir atvėsintą kavą – kas jums yra skaniau.
Gautą kremą sluoksniuokite ant sausainių, o mėlynių ir balto šokolado glajų užpilkite ant kremo viršaus. Glajus paruošiamas labai paprastai, tereikia išmaišyti mėlynes ir į jas įpilti lydyto baltojo šokolado. Kuo daugiau mėlynių naudosite, tuo ryškesnis glajus bus. Leiskite atvėsti.
Taip pat galite paruošti sūrio pyragą torto formoje su klasikiniu pagrindu – sutrintais sausainiais su sviestu. Tik nuo jūsų priklauso, kam ir kokia proga patieksite šį puikų desertą.
Linkime gero skonio!