Paprastas receptas iš „YouTube“ kanalo, kaip pasigaminti lengvą, bet skanų desertą, kurį iš karto pamėgsite!
Jums reikės:
Tešlai:
- 200 g sviestinių arba kakavos sausainių
- 100 g graikinių riešutų (arba pagal skonį)
- 80 g sviesto
Kremui:
- Žiupsnelio druskos
- 200 g „Nutella“ kremo
- 400 g minkštos varškės arba maskarponės
- 50 g cukraus pudros
- 200 ml saldžios grietinėlės
Papuošimui:
- riešutų ir šokolado
Gaminimo eiga:
Sudėkite sausainius į didesnį dubenį.
Sutrinkite juos elektriniu trintuvu iki trupinių.
Dabar sumalkite riešutus, kuriuos suberkite į sausainių masę ir sumaišykite.
Į mišinį supilkite ištirpintą sviestą ir išmaišykite.
Suspausta tešla turi išlaikyti formą ir neišskirti daug sviesto.
Supilkite mišinį į 18 cm skersmens torto formą, suspauskite ją stikline ir suformuokite kraštelį.
Iš likusios tešlos dalies suformuokite dugną.
Į dubenį sudėkite pusę varškės arba maskarponės sūrio, įpilkite „Nutellos“ kremo ir suplakite.
Tada šį kremą užtepkite ant pagrindo.
Kitame dubenyje išplakite grietinėlę su cukraus pudra.
Įmaišykite ją į kitą varškės arba maskarponės dalį.
Sluoksniuokite šį kremą ant „Nutellos“ kremo, pabarstykite smulkintais riešutais ir papuoškite ištirpintu šokoladu.
Paruoštą desertą kelias valandas palaikykite šaldytuve.
Tada galite supjaustyti ir patiekti!
Mėgaukitės!
Vaizdo įrašo medžiaga: