Neįtikėtinai minkštas ir skanus desertas, kurio nereikia kepti, ir jis paruoštas be jokių stabilizatorių, tokių kaip kiaušiniai ar želatina!
Šis desertas tikrai nepaliks abejingų! Sūrio pyragas su žemės riešutais ir plakta grietinėle!
Šį receptą jums radome „YouTube“ kanale.
Jums reikės:
Pagrindui:
- 200 g šokoladinių sausainių;
- 100 g keptų žemės riešutų;
- 80 g sviesto
Kremui:
- 200 g kreminio sūrio;
- 200 g žemės riešutų sviesto;
- 100 ml plakamos grietinėlės, mažiausiai 30 % riebumo;
Aptepimui:
- 300 ml plakamos grietinėlės, mažiausiai 30 % riebumo;
- 40 g cukraus pudros.
Papuošimui:
- Riešutų ir šokolado
Šį pyragą ruoškite 18 cm skersmens kepimo formoje.
Gaminimo eiga:
- Paruoškite pagrindą: šokoladinius sausainius sutrinkite elektriniu smulkintuvu.
- Susmulkinkite ir skrudintus žemės riešutus.
- Suberkite sausainius ir žemės riešutus į dubenį.
Supilkite ištirpintą sviestą. Gerai išmaišykite.
- Tolygiai paskirstykite masę ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos, padengdami kepimo formos dugną ir šiek tiek šonus.
Gerai paspauskite šaukštu, kad pagrindas būtų vientisas.
- Padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.
- Paruoškite kremą: į dubenį sudėkite kreminį sūrį ir žemės riešutų sviestą.
Plakite maišytuvu iki vientisos masės.
- Plakamą grietinėlę (šaltą, išimtą ką tik iš šaldytuvo) išplakite mikseriu iki standžios masės.
Sukamaisiais judesiais įmaišykite į grietinėlę sūrį, maišydami nuo apačios į viršų.
- Gautą masę tolygiai paskirstykite ant sausainių pagrindo.
- 30 minučių įdėkite sūrio pyragą į šaldytuvą.
- Paruoškite plaktą grietinėlę: į gilų dubenį sudėkite plakamą grietinėlę (šaltą, išimtą ką tik iš šaldytuvo) ir cukraus pudrą. Plakite mikseriu, kol masė taps standi.
- Tolygiai paskirstykite plaktą grietinėlę ant sūrio pyrago.
- Padėkite sūrio pyragą į šaldytuvą dar 30 minučių.
- Išimkite iš formos ir įdėkite į lėkštę.
- Papuoškite smulkintais graikiniais riešutais ir ištirpintu šokoladu.
- Supjaustykite norimo dydžio porcijomis ir patiekite!
Linkime gero skonio!