Norime ir su jumis pasidalinti puikaus ir vasariško kreminio vaisių sūrio pyrago receptu. Būtinai tai išbandykite, tai tikrai skanu ir garantuoju, kad puikiai pavyks!
Jums reikės:
- 300 g sviestinių sausainių
- 5 šaukštų pieno
- 180 g sviesto arba margarino
Įdarui:
- Maskarponės sūrio arba tepamo sviesto (450 g)
- 1 pakelio standiklio grietinėlei
- 1 pakelio vanilinio cukraus
- 50 ml vandens
- 1 pakelio želatinos miltelių (10 g.)
- 500 ml plakamosios grietinėlės
- 220 g cukraus pudros
Vaisių įdarui:
- 450 g raudonųjų uogų (naudojau avietes ir gervuoges)
- 100 ml vandens
- 1 želatinos pakelio (10 g)
- 50 ml vandens želatinai
- 4 šaukštų cukraus
Gaminimo eiga:
- Virkite uogas su vandeniu ir cukrumi apie 10 minučių ant nedidelės ugnies.
- Leiskite želatinai 10 minučių išbrinkti vandenyje, tada ištirpinkite ją kaitindami (bet negalima jos užvirti) ir supilkite ant virtų uogų, kurias nukelkite nuo viryklės.
- Leiskite atvėsti.
- Sviestą ištirpinkite mikrobangų krosnelėje, sumaišykite su maltais sviestiniais sausainiais ir pienu.
- Mišinys bus gana skystas, todėl supilkite jį į apvalią formą (26 cm skersmens).
- Leiskite sustingti šaldytuve.
- Paruoškite įdarą:
- Išplakite grietinėlę ir supilkite grietinėlės standiklį.
- Tada į šį mišinį sudėkite maskarponės sūrį, kurį išplakite su vaniliniu cukrumi ir cukraus pudra.
- Leiskite želatinai išbrinkti 10 minučių, tada pakaitinkite, kol ištirps (neužvirkite).
- Sumaišykite su plakta grietinėle, dar kartą viską gerai išmaišykite.
- Ant sausainių pagrindo uždėkite baltą gautą masę. Nepamirškite užpildyti įdaru kraštų, kad pašalinus formą neliktų skylių.
- Kai vaisių įdaras atvės, lengvai paskirstykite jį ant baltos masės.
- Palikite formą šaldytuve 6–8 valandoms.
- Tada peiliu lengvai atskirkite pyragą nuo formos ir jis bus paruoštas patiekti ant stalo!
Puikus vasaros pyragas paruoštas!