Šis skanus desertas su šokoladu pagal „YouTube“ kanalo receptą šiemet gali tapti jūsų virtuvės hitu! Jis patiks tiek ir mažiesiems smaguriams, tiek ir dideliems, ir jūs net pamiršite apie ledus iš parduotuvės…
Norint paruošti šį skanėstą, jums reikės:
- Formos, kurios skersmuo 19 cm
Tešlai:
- 170 g šokoladinių sausainių
- 50 g lydyto sviesto
- 1 šaukšto plaktos grietinėlės
Kremui:
- 400 g plaktos grietinėlės
- 200 g kondensuoto pieno
- 20 g (2 šaukštų) kakavos
Šokolado glajui:
- 100 g juodojo šokolado
- 100 g plaktos grietinėlės
Gaminimo eiga:
Sausainius sumalkite, perkelkite į dubenį ir užpilkite lydytu sviestu.
Taip pat įmaišykite šaukštą plaktos grietinėlės ir gautą biskvitinę tešlą paskleiskite bei prispauskite prie torto formos dugno, kurį prieš tai reikia iškloti kepimo popieriumi.
PATARIMAS: Kad lengviau būtų atlikti, galite naudoti stiklinę, kad standžiai prispaustumėte tešlą prie kepimo formos dugno.
Įdėkite formą į šaldytuvą, o tuo metu, kol ji stings, paruoškite kremą.
Į dubenį supilkite plaktą grietinėlę ir plakdami supilkite kondensuotą pieną.
Masę padalinkite į dvi dalis, vieną dalį įpilkite į atskirą dubenį ir sumaišykite su kakava.
Plakite tol, kol gausite standų kremą.
Paruoškite glajų: supilkite karštą grietinėlę ant sulaužyto šokolado ir sumaišykite elektriniu plaktuvu iki vientisos masės.
Iš šaldytuvo išimkite kepimo formą su sustingusia tešla.
Ant tešlos sudėkite kakavos kremą rutuliukais, kurį iš šonų apliekite šokolado glajumi, o likusią dalį užpildykite baltu kremu.
Taip sluoksniuokite kakavos kremą su šokoladu ir baltu kremu, kol jis susilygins ir paviršius taps lygus.
Viršų papuoškite šokoladu, naudodami dekoratyvinį konditerinį maišelį, o tada šaukštu paskleiskite per visą paviršių ir atvėsinkite šaldytuve.
Jei norite patiekti kaip ledų tortą, leiskite jam pabūti šaldiklyje 5-6 valandas.
Viskas baigta!
Dabar viskas, ką jums reikės padaryti, tai yra supjaustyti ir patiekti.
Linkime gero skonio!
Vaizdo medžiaga: