Vaikams labai patiktų, jei šį desertą gamintumėte 3 kartus per savaitę.
Mums šis receptas neatsiejamas nuo Kalėdų švenčių, tačiau, žinoma, jį galima gaminti ir bet kuriuo kitu metų laiku.
„YouTube“ kanale radome šį puikų receptą, gaminant vyniotinį su baltuoju šokoladu.
Jums reikės:
- 60 g baltojo šokolado (1/2 puodelio)
- 35 g sviesto
- 4-5 šaukštelių grietinėlės
- 100 g sausainių (3/4 puodelio)
- Vanilės esencijos
- 25 g kokoso drožlių (1/4 puodelio)
Kitam sluoksniui:
- 170 g juodojo šokolado (2/3 puodelio)
- 3-4 šaukštų grietinėlės
- 50-60 g sviesto
- 200 g sausainių (1½ puodelio)
- 80 g džiovintų vyšnių (glazūruotų) (1/2 puodelio) – galite naudoti džiovintas razinas.
- Vanilės esencijos
Gaminimo eiga:
- Šokoladą sulaužykite gabaliukais, sudėkite sviestą, grietinėlę ir kaitinkite, kol ištirps.
- Galite ištirpinti vandens vonelėje arba mikrobangų krosnelėje.
- Susmulkinkite sausainius.
- Į ištirpintą mišinį įmaišykite kokosų drožles.
- Sudėkite sausainius, vanilės esenciją ir viską sumaišykite iki vientisos masės.
- Paskleiskite mišinį ant maistinės plėvelės ir suvyniokite – suformuokite cilindrą ir įvyniokite jį į plėvelę.
- Dabar paruoškite kitą vyniotinio dalį.
- Juodąjį šokoladą sulaužykite ir įdėkite į dubenį, įpilkite grietinėlės ir įdėkite sviesto, ir vėl viską ištirpinkite.
- Susmulkinkite sausainius, smulkiai supjaustykite vaisius.
- Sumaišykite su šokolado mase, įberkite vanilės aromato ir išmaišykite.
- Gautą mišinį paskleiskite ant maistinės plėvelės ir suformuokite kvadratinį pagrindą.
- Dabar paimkite jau padarytą šviesų įdarą, jį išvyniokite ir padėkite ant tamsios tešlos krašto.
- Naudodami maistinę plėvelę, suvyniokite ir laikykite šaldytuve.
- Palaikykite šaldytuve kelias valandas arba kol visiškai sustings.
- Prieš patiekdami pabarstykite cukraus pudra.
Skanus bei saldus vyniotinis paruoštas! Linkime gero skonio!
Vaizdo įrašo medžiaga: