Labai greitai paruošiamo, fantastiško skonio deserto receptas. Nurodytas ingredientų kiekis tinka 35×20 cm formai.
Jums reikės:
- 1 pakelio sviestinių sausainių
- 300 ml vandens
- Apelsinų sulčių
- Truputėlio romo
Kremui:
- 600 ml pieno
- 150 g cukraus
- 2 vanilinio pudingo pakelių
- Vanilinio cukraus pakelio
- Druskos
- 200 g sviesto
Vaisių kremui:
- 700 g šaldytų vaisių (braškių, aviečių, gervuogių ar serbentų)
- 2 vanilinio cukraus pakelių
- Cukraus, jei reikia
- 6 šaukštelių želatinos
Grietinėlės sluoksniui:
- 500 ml plakamos riebios grietinėlės
Gaminimo eiga:
Sumaišykite vandenį, sultis ir romą.
Šiame mišinyje trumpai pamirkykite sausainius ir po vieną sudėkite į paruoštą formą.
Pudingą virkite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir žiupsneliu druskos, kol gausite kremą.
Į atvėsusį kremą supilkite ištirpintą sviestą.
Supilkite paruoštą pudingo kremą ant sausainių.
Ant pudingo kremo tolygiai paskirstykite plaktą grietinėlę.
Įdėkite pyragą į šaldytuvą.
Tuo metu leiskite želatinai išbrinkti šaltame vandenyje.
Taip pat ant silpnos ugnies išvirkite vaisius su cukrumi, kol gausite tirštą masę.
Viską gerai išmaišykite.
Į šiltą uogų masę įmaišykite išbrinkusią želatiną (bet nebevirkite).
Užtepkite želatinos ir vaisių mišinį ant deserto viršaus, išlyginkite paviršių ir leiskite sustingti.
Linkime gero skonio!