Pyragas su rududu jums patiks vien todėl, kad jo nereikia kepti! Na, o jei jums patinka pyragai apskritai, šis taps jūsų mėgstamiausiu.
Ingredientai:
250 gramų sausainių (be įdaro);
150 gramų sviesto;
250 gramų bet kokio riebumo varškės;
100 mililitrų grietinėlės, kurios riebumas yra 10%;
300 gramų rududu;
1,5 valgomojo šaukšto želatinos;
200 mililitrų vandens.
Gaminimas:
Želatiną perpilkite į gilesnį indą ir užpilkite šaltu virintu vandeniu. Palikite 40 minučių pastovėti, kad išbrinktų. Per tą laiką susmulkinkite sausainius, jų trupinius taip pat sudėkite į kokį nors gilų indą. Tuomet į sausainius supilkite ištirpintą sviestą, kuris jau turėtų būti atvėsęs iki kambario temperatūros. Viską gerai išmaišykite, kad sausainiai vienodai prisigertų sviesto.
Bet kokią apvalią kepimo formą uždenkite plėvele ir į ją paskleiskite sausainių pagrindą. Suformuokite ir šonus bei viską išlyginkite. Įdėkite pagrindą į šaldytuvą ir palaikykite, kol pagaminsite varškės įdarą.
Pašildykite vandenį su želatina, kol ji visiškai ištirps (bet jokiu būdu neužvirkite vandens!). Leiskite ištirpusiai želatinai šiek tiek atvėsti. Tuomet giliame dubenyje sumaišykite varškę, rududu ir grietinėlę. Plakite maišytuvu iki vientisos masės.
Patarimas. Galite eksperimentuoti ir į įdarą pridėti šokolado ar vaisių gabaliukų, taip pat bus labai skanu. Į varškės masę supilkite šiek tiek atvėsintą želatiną, toliau viską plakite maišytuvu. Iš šaldytuvo išimkite formą su pagrindu ir ant jo užpilkite įdarą.
Išlyginkite įdarą, padėkite pyragą į šaldytuvą ir laikykite tol, kol jis sukietės – maždaug 3-4 valandas. Pyragas su rududu baigtas! Nepamirškite jo papuošti ir tada patiekti namiškiams. Skanaus!