Šį gardų ir lengvą desertą įvertins visos namų šeimininkės, ypač tos, kurios neturi daug laiko ilgam kepimui! Jis gaivus, skanus ir yra labai greitai pagaminamas. Nereikia jokio kepimo, o paruošus desertą, reikia tik 2 valandas atšaldyti.
Išbandykite ir papildomą receptą iš „YouTube“ kanalo, o kurį iš šių greitųjų desertų pirmą išbandysite, priklauso tik nuo jūsų!
Jums reikės:
- 200 g ilgų biskvitinių sausainių
- 500 ml mandarinų sulčių
- 10 g želatinos
- 300 ml plakamos grietinėlės
- 200 g + 400 g konservuotų mandarinų
- 20 x 25 cm formos
Gaminimo eiga:
Į dubenį įpilkite 300 ml mandarinų sulčių, vieną po kito į jas pamerkite visus ilgus sausainius ir sudėkite juos ant kepimo formos dugno.
Į kitą dubenį įpilkite plaktos grietinėlės, suplakite ir sudėkite į ją 200 g mandarinų.
Tolygiai paskleiskite masę ant sausainių ir išlyginkite mentele.
Ant plaktos grietinėlės sluoksnio vienas šalia kito sudėkite likusius 400 g mandarinų.
Dabar sumaišykite 200 ml mandarinų sulčių su želatinos milteliais ir leiskite jai išbrinkti.
Suplakite plaktuvu, ir šaukštu tolygiai supilkite ant deserto viršaus.
Padėkite desertą į šaldytuvą ir palikite 2 valandoms sustingti.
Atlikta! Greitai paruošiamas desertas jau yra paruoštas ir galite jį patiekti.
Patarimas:
Jei norite, plaktą grietinėlę galite pasaldinti cukraus pudra, o jei norite, kad ji būtų tirštesnė, galite ją sumaišyti su maskarpone arba grietine.
Mėgaukitės!
Papildomas receptas
Jums reikės:
- 100 ml „Fanta“ gėrimo
- 200 g ilgų biskvitinių sausainių
- 600 ml plakamos grietinėlės
- 100 g cukraus pudros
- 400 g grietinės
- 50 g tarkuoto kokoso
- 200 g konservuotų ananasų (gabalėliais)
- Cinamono
- 28 x 28 cm formos
Gaminimo eiga:
Į dubenį įpilkite „Fanta” gėrimo, pamerkite į jį ilgus sausainius ir sudėkite juos vieną šalia kito į formą, kurią prieš tai išklokite kepimo popieriumi.
Dubenyje grietinėlę, grietinę ir cukrų išplakite iki tirštos masės, tada sudėkite kokosų drožles ir sumaišykite su ananasų gabalėliais.
Paruoštą kremą paskleiskite ant sausainių ir išlyginkite mentele.
Deserto viršų pabarstykite cinamonu ir 2 valandas palaikykite šaldytuve.
Paruošta! Sustingusį desertą galite supjaustyti ir patiekti.
Mėgaukitės!
Vaizdo įrašo medžiaga: