Puikus vaflių skanėstas pagal „YouTube“ kanalo receptą, kuriuo galite mėgautis įprastą dieną, bet jis taip pat puikiai tinka ir šventiniam stalui.
Jums reikės:
- 2 vaflių lakštų
- 350 g mėgstamiausios uogienės
- 250 g sausainių (34 vnt.)
- 100 ml vandens
- 100 g cukraus
- 125 g sviesto
- 50 g šokolado glajui
- 1 šaukšto kakavos miltelių
- 70 g maltų graikinių riešutų
- 150 g maltų sausainių
- 1 šaukšto romo esencijos
Papuošimui (nebūtina):
- 50 g baltojo šokolado
- 50 g juodojo šokolado
- 6 šaukštų grietinėlės
Gaminimo eiga:
Vaflius aptepkite uogiene ir sudėkite ant jų sausainius.
Į puodą įpilkite 100 ml vandens ir įberkite 100 g cukraus.
Užkaiskite ir virkite nuolat maišydami, kol cukrus visiškai ištirps.
Tada sudėkite sviestą, šokoladą ir kakavą.
Maišykite, kol visi ingredientai ištirps ir susimaišys.
Galiausiai suberkite maltus riešutus, sausainių trupinius ir romo esenciją.
Šią masę paskleiskite ant sausainių, o tada vėl sudėkite sausainių sluoksnį.
Uždenkite apteptu uogiene vaflio lakštu, kuris suformuos paskutinį deserto sluoksnį.
Paruoštą desertą paslėkite atitinkamu svoriu (pavyzdžiui, padėklu, ant kurio uždėkite 2 pakelius pieno) ir laikykite šaldytuve 2-3 val.
Tuo tarpu paruoškite glajų dekoravimui.
Sulaužytą baltąjį šokoladą suberkite į puodą, įpilkite grietinėlės ir nuolat maišydami, leiskite šokoladui ištirpti.
Tada juo aptepkite visą vaflių paviršių.
Juodąjį šokoladą taip pat ištirpinkite ir sumaišykite su plakta grietinėle. Šia mase vėliau papuoškite paruošto skanėsto paviršių.
Nupjaukite nelygius kraštus, supjaustykite gabalėliais ir patiekite.
Linkime gero skonio!
Vaizdo įrašo medžiaga: