Puikus nekeptas desertas su sausainių pagrindu. Tai puikus nekeptas, šokoladinio skonio pyragas su lašeliu romo ir riešutais.
Puikus skanėstas prie kavos, kuris tikrai visiems patiks!
Jums reikės:
Pagrindui:
- 220 g kakavinių sausainių
- 120 g sviesto
Graikinių riešutų įdarui:
- 100 g maltų graikinių riešutų
- 50 g cukraus pudros
- 50 ml romo
- Pieno pagal poreikį
Šokoladiniam kremui:
- 1 pakelio vanilinio pudingo
- 330 ml pieno
- 230 g sviesto
- 60 g cukraus pudros
- 2 šaukštų kakavos
- Neprivaloma – 200 ml plakamosios grietinėlės
Glajui:
- 200 g šokolado
- 200 ml plaktos grietinėlės
Papuošimui:
- Šokolado drožlių
- Migdolų
- Šokolado dekoravimui
Gaminimo eiga:
Sausainius susmulkinkite gana smulkiai ir užpilkite ištirpintu sviestu.
Išmaišykite ir paskleiskite sausainių masę į apvalią kepimo formą (ant dugno padėkite kepimo popieriaus).
Geriausia naudoti klasikinę apvalią formą, kurios skersmuo 24 cm.
Ant sausainių sluoksnio užtepkite riešutų įdarą.
Kruopščiai sumaišykite visus ingredientus.
Pieną pilkite palaipsniui, kad gautume tirštą masę, kurią galima būtų užtepti.
Ant riešutų įdaro tepkite šokoladinį kremą, kurį ruoškite į pieną įmaišydami vanilinio pudingo miltelius ir išvirdami tirštą pudingą, kurį reikės šiek tiek atvėsinti.
Sviestą su cukrumi ir kakava labai gerai išmaišykite, ir po truputį įplakite į atvėsusį pudingą.
Gausite tolygų kremą, kurį gražiai paskleiskite ant riešutų paviršiaus.
Kad kremas būtų dar puresnis, į jį galite įmaišyti ir plaktos grietinėlės, tačiau kremas puikiai tinka ir be jos.
Ant viršaus užpilkite šokolado glajų – įkaitinkite grietinėlę, suberkite sulaužyto šokolado gabalėlius ir maišydami ištirpinkite.
Leiskite atvėsti šaldytuve.
Linkime gero skonio!