Jums prireiks:
- 500 g meduolių be įdaro
- 3 prinokusių bananų
- 600 ml grietinės, mažiausiai 20% riebumo arba jogurto (jei norite labiau dietiško varianto)
- 1 plytelės juodo šokolado
- Cukraus pudros pagal skonį
Gaminimo eiga:
Nulupkite bananus. Geriausiai tinka naudoti šiek tiek žalesnius vaisius, kurie nėra visiškai pernokę, kad pyragas nepatamsėtų. Bananus supjaustykite 1-1,5 cm storio griežinėliais.
Jei meduoliai yra dideli, perpjaukite juos per pusę.
Sumaišykite cukrų su grietine ar jogurtu.
Gilaus dubenėlio dugną išklokite maistine plėvele ir tada užpilkite nedideliu kiekiu grietinės.
Išdėliokite pirmąjį meduolių puselių ir bananų griežinėlių sluoksnį.
Taip sluoksniuokite meduolių ir bananų sluoksnius iki pat indo viršaus, ant kiekvieno sluoksnio užpildami daug grietinės.
Uždenkite pyragą maistinės plėvele ir palikite 2-3 valandoms virtuvėje ant stalo, kad meduoliai suminkštėtų.
Tada 3 valandoms įdėkite pyragą į šaldytuvą.
Praėjus šiam laikui, išimkite pyragą iš šaldytuvo ir nuimkite maistinę plėvelę.
Užvožkite ant dubenėlio su pyragu didelę lėkštę ir viską kartu apverskite. Nuimkite dubenį ir atsargiai nuimkite likusią plėvelę.
Papuoškite pyragą tarkuotu arba ištirpintu šokoladu.
Linkime gero skonio!