Kavos mėgėjai, saugokitės! Turime jums nepakartojamą skanėstą – nuostabų kavos desertą. Greitai paruošiamas desertas, kuris nustebins savo išvaizda ir nepaprastu skoniu!
Skanus kreminis biskvitinis desertas pagal „YouTube“ kanale pateiktą receptą.
Jums reikės:
- 150 ml kavos
- 200 g sviestinių sausainių
- 500 ml pieno
Kremui:
- 2 kiaušinių
- 200 g cukraus
- 1 pakelio vanilės skonio pudingo miltelių
- 100 ml pieno
- 150 g sviesto
- 200 g plakamos grietinėlės
- 50 g tirpios kavos
- 100 ml vandens
Glajui:
- 150 g šokolado
Gaminimo eiga:
Iš pradžių sausainius pamirkykite kavoje.
Sudėkite juos ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos dugno.
Dubenyje išplakite kiaušinius, suberkite cukrų, pudingo miltelius bei pieną.
Viską suplakite elektriniu plaktuvu.
Supilkite mišinį į puodą su pienu, kaitinkite ant viryklės ir plakite rankiniu plakikliu, kol kremas taps tirštas.
Palikite pastovėti 30 minučių.
Į atvėsusį kremą elektriniu plaktuvu įmaišykite minkštą sviestą.
Tada į kremą įmaišykite išplaktą grietinėlę.
Suplakite maišytuvu.
Padalinkite paruoštą kremą į tris vienodus indelius.
Įpilkite tirpią kavą į nedidelį dubenėlį su vandeniu ir maišykite, kol kava ištirps.
Tada supilkite kavą į vieną iš dubenėlių ir gerai išmaišykite plaktuvu.
Šviesųjį kremą dėkite į sausainių formą ir tolygiai paskirstykite po visą paviršių.
Tada sudėkite dar vieną sluoksnį sausainių.
Ant viršaus užtepkite kavos kremo, paskirstykite ir išlyginkite.
Išdėliokite dar vieną sausainių sluoksnį ir sudėkite likusį kremą.
Kruopščiai išlyginkite desertą ir valandą palaikykite šaldytuve.
Galiausiai apipilkite deserto viršų ištirpintu šokoladu ir pakreipkite formą į visas puses, kad išlygintumėte šokoladą.
30 minučių padėkite į šaldytuvą.
Atvėsusį kreminį desertą galite patiekti ant stalo.
Mėgaukitės maloniu skoniu!
Vaizdo įrašo medžiaga: