Skanus vaflių desertas pagal „YouTube“ kanale rastą receptą. Jo skoniu maloniai mėgausitės įprastą dieną, tačiau jis puikiai tiks ir šventiniam stalui.
Jums reikės:
- 2 vaflių lakštų
- 350 g uogienės pagal skonį
- 250 g sausainių (34 vnt.)
- 100 ml vandens
- 100 g cukraus
- 125 g sviesto
- 50 g konditerinio šokolado
- 1 valgomojo šaukšto kakavos miltelių
- 70 g maltų graikinių riešutų
- 150 g maltų sausainių
- 1 valgomojo šaukšto romo esencijos
Papuošimui (neprivaloma):
- 50 g baltojo šokolado
- 50 g juodojo šokolado
- 6 šaukštų grietinėlės
Gaminimo eiga:
Aptepkite vaflius uogiene ir ant viršaus sudėkite sausainius.
Į puodą įpilkite 100 ml vandens ir įberkite 100 g cukraus.
Padėkite puodą ant viryklės ir nuolat maišydami virkite, kol cukrus visiškai ištirps.
Tada sudėkite sviestą, šokoladą ir suberkite kakavą.
Maišykite, kol visi ingredientai tarpusavyje susimaišys.
Galiausiai suberkite maltus riešutus.
Suberkite maltus sausainius ir įpilkite romo esencijos.
Šį gautą mišinį sudėkite ant sausainių.
Tada vėl uždenkite jį sausainių sluoksniu.
Uždenkite vafliu su džemu, kuris sudarys paskutinį deserto sluoksnį.
Paslėkite pyragą tinkamu svoriu (pavyzdžiui, padėklu, ant kurio galite padėti 2 pakelius pieno).
Įdėkite į šaldytuvą 2-3 valandoms.
Tuo tarpu paruoškite glajų papuošimui.
Į puodą sudėkite susmulkintą baltąjį šokoladą, supilkite grietinėlę.
Nuolat maišykite ir leiskite šokoladui ištirpti.
Tada paruošta šokoladine mase papuoškite deserto paviršių.
Nupjaukite nelygų kraštą ir supjaustykite gabaliukais.
Patiekite ant svečių stalo.
Mėgaukitės puikiu skoniu!
Vaizdo įrašo medžiaga: