Turbūt šiuo metu joks desertas nėra toks gardus, kaip šis nekeptas sausainių vyniotinis! Nereikia įjungti orkaitės, jo paruošimas labai paprastas, ir jį galėsite greitai pagaminti netikėtai užsukus svečiams. Jis puikiai tiks ir šventiniam stalui!
Išbandykite šį puikų receptą!
Mėgaukitės šiuo skanėstu su savo artimaisiais ir maloniai juos nustebinkite.
Jums reikės:
Pagrindui:
- 250 g sausainių
- 80 g cukraus pudros
- 80 g sviesto
- 30 g kokosų drožlių
- 2 šaukštų kakavos miltelių
- 50 ml juodos kavos
- 50 ml romo esencijos
- 6 šaukštų abrikosų džemo
Kremui:
- 20 g paprastų miltų
- 100 ml pieno
- 12 g vanilinio cukraus
- 100 g cukraus pudros
- 100 g sviesto
- 30 g kokosų drožlių
Papildomai
- Kokosų drožlių
Gaminimo eiga:
Susmulkinkite sausainius ir sudėkite juos į dubenį.
Suberkite cukraus pudrą, kokosų drožles bei kakavos miltelius.
Sudėkite abrikosų džemą, minkštą sviestą, supilkite kavą ir romo esenciją.
Rankomis išmaišykite iki vientisos tešlos.
Atidėkite į šaldytuvą ir tuo tarpu paruoškite kremą.
Miltus persijokite į puodą, suberkite vanilinį cukrų bei įpilkite porą šaukštų pieno.
Gerai išmaišykite.
Įmaišykite likusį pieną.
Virkite ant vidutinės ugnies, kol masė sutirštės.
Atvėsinkite iki kambario temperatūros ir įmaišykite kokosų drožles.
Minkštą sviestą išsukite su cukraus pudra.
Sudėkite kokosų mišinį ir maišykite iki vientisos masės.
Ant stalviršio padėkite kepimo popieriaus ir pabarstykite cukraus pudra.
Ant jo paskleiskite sausainių tešlą.
Iš tešlos suformuokite 25 x 30 cm dydžio stačiakampį.
Ilguosius kraštus palikite laisvus maždaug 2 cm atstumu nuo krašto.
Ant likusio paviršiaus tolygiai paskirstykite kremą.
Naudodami kepimo popierių, susukite stačiakampį į ritinį.
Viršų pabarstykite kokosų drožlėmis.
Porą valandų palaikykite šaldytuve.
Tada tiesiog supjaustykite ir patiekite ant stalo.
Mėgaukitės maloniu skoniu!