Puikus, nekeptas, trijų sluoksnių desertas, kurį pamėgs visa jūsų šeima ir draugai. Šio pyrago receptą radome internete.
Jums reikės:
Pirmam sluoksniui:
- 2 stiklinių (200 ml) cukraus
- 2 stiklinių vandens
- 125 g sviesto arba margarino
- 200 g kokoso drožlių
- 100 g šokolado
- 250 g maltų sausainių
- 200 g paprastų sausainių
Antram sluoksniui:
- 100 g cukraus
- 100-200 ml vandens
- 100 g šokolado
- 125 g sviesto arba margarino
- 200 g maltų graikinių riešutų
- 200 ml apelsinų sulčių
Glajui:
- 150 g šokolado
- 5 šaukštų aliejaus
Gaminimo eiga:
1 sluoksnis:
Supilkite vandenį ir suberkite cukrų į puodą bei padėkite ant ugnies. Virkite, kol cukrus ištirps.
Tada įdėkite sviesto arba margarino ir šokolado – maišydami gerai ištirpinkite.
Nukelkite nuo ugnies ir suberkite kokoso drožles bei maltus sausainius.
Viską gerai išmaišykite.
Masę, kol ji dar šilta, sudėkite į formą.
Ant jos uždėkite netrupintus sausainius, tik prieš tai pamirkykite juos apelsinų sultyse.
2 sluoksnis:
Cukrų sumaišykite su vandeniu ir uždėkite ant ugnies. Virkite tol, kol cukrus ištirps.
Įdėkite sviesto arba margarino ir šokolado – maišydami viską ištirpinkite.
Nukelkite nuo ugnies ir suberkite maltus graikinius riešutus.
Masę gerai išmaišykite ir užtepkite ant sausainių.
Leiskite atvėsti ir paruoškite šokolado glajų.
Glajus:
Ant silpnos ugnies šokoladą sumaišykite su aliejumi ir užpilkite paruoštą šokolado glajų ant pyrago. Galiausiai pabarstykite kokoso drožlėmis.
Tortas šaltoje patalpoje arba šaldytuve išsilaikys visą savaitę.
Linkime gero skonio!