Tikriausiai visi mėgsta desertus, bet šį nekeptą pyragą įsimylėsite iš pirmo karto!
Receptą sužinojau iš mūsų kirpėjos ir jis buvo toks nuostabus, kad tą patį vakarą namuose pagaminau visą kepimo skardą pagal jį.
Desertas buvo suvalgytas per 5 minutes!
Jums reikės:
- 250 g susmulkintų sausainių
- 500 g kaštainių tyrės
- 10 ml romo aromato
- 50 g sviesto
Patarimas : kaip alternatyvą galite naudoti sviestinius sausainius arba ilgus sausainius.
Kremui:
- 1 pakelio vanilinio pudingo
- 400 ml pieno
- 200 ml sviesto arba margarino
- 100 g cukraus pudros
- 500 ml plakamos grietinėlės 33% riebumo
- 2 pakelių vanilinio cukrus
Papuošimui:
- Tarkuoto šokolado
Gaminimo eiga:
Sumaišykite sausainius su kaštainių tyre, kvapiosiomis medžiagomis ir ištirpintu sviestu.
Padarykite vientisą masę.
Dabar paskleiskite sausainių tešlą ant popieriumi išklotos skardos.
Sausainių pagrindą tvirtai suspauskite.
Iš pieno ir pudingo miltelių pagaminkite tirštą kremą.
Palikite atvėsti.
Tuo tarpu minkštą sviestą išsukite su cukraus pudra.
Į atvėsusį pudingą po šaukštą įmaišykite sviesto mišinį.
Gerai išmaišykite, kad gautųsi vientisas kremas.
Išplakite grietinėlę su vaniliniu cukrumi ir standikliu.
Ant sausainių pagrindo viršaus paskleiskite kremą.
Ant kremo sluoksniuokite plaktą grietinėlę.
Galiausiai papuoškite šokolado drožlėmis.
Patiekite atšaldytą (mūsų namuose visada tenka jį ruošti vakare, nes kitaip jis būtų iš karto suvalgytas)
Linkime gero skonio!