Ar norėtumėte skanaus, gaivaus ir nesunkiai paruošiamo deserto? Šis nekeptas persikų tortas būtent toks ir yra! Būtinai paragaukite!
Sudėtis
- 120 g sausainių
- 80 g sviesto
- 200 ml grietinėlės
- 250 g graikiško jogurto (arba grietinės)
- 25 g cukraus pudros
- 60 g kondensuoto pieno
- 12 g želatinos
- 600 g persikų
Papuošimui
- 150 ml grietinėlės
- 25 g cukraus pudros
Gaminimas
Sutrinkite sausainius, supilkite lydytą sviestą ir užmaišykite trupininę tešlą. Kepimo formą padenkite kepimo popieriumi ir šaukštu sudėkite bei prispauskite sausainių tešlą.
Persikus nulupkite, supjaustykite mažais gabalėliais ir sutrinkite į tyrę. Želatiną užpilkite 100 ml vandens ir leiskite išbrinkti. Tuo tarpu išplakite grietinėlę, suberkite cukraus pudrą, sudėkite graikišką jogurtą, kondensuotą pieną, persikų tyrę ir viską kruopščiai išplakite.
Ant nedidelės ugnies pakaitinkite išbrinkusią želatiną ir supilkite į persikų kremą. Sudėkite ant sausainių tešlos ir išlyginkite.
Uždenkite maisto folija ir palaikykite šaldytuve 4 valandas. Praėjus šiam laikui, išplakite 150 ml grietinėlės su cukraus pudra. Supilkite grietinėlę į konditerinį maišelį ir papuoškite tortą plakta grietinėle bei persikų gabalėliais.