Kas iš mūsų nemėgsta paprastų, bet labai įdomių ir, žinoma, skanių receptų? Šis yra vienas tokių! Morkų ir varškės desertas yra labai skanus ir sveikas, tad palepinkite save ir artimuosius. Geriausia tai, kad jo nereikės kepti ir jis puikiai tinka vasarai! Nesijaudinkite dėl morkų, jų skonio visai nesijaučia.
Ingredientai:
Morkų sluoksniui:
- virtos morkos – 4 vnt.;
- didelis apelsinas – 1 vnt.;
- druska – žiupsnelis;
- medus – 50 g;
- želatina – 15 g.
Varškės sluoksniui:
- varškė (5%) – 300 g;
- grietinė (20%) – 100 g;
- aguonos – 30 g;
- medus – 50 g;
- vanilės esencija arba vanilinas;
- tirpi želatina – 10 g.
Gaminimas:
Tirštą želatiną suberkite į 2 stiklines ir užpilkite šaltu vandeniu: 15 g želatinos – 100 ml vandens, 10 g – 50 ml. Aguonas užpilkite verdančiu vandeniu ir leiskite joms išbrinkti.
Nutarkuokite apelsino žievelę, 3-5 minutes palaikykite ją verdančiame vandenyje ir tada nusausinkite. Taip pat išspauskite apelsino sultis. Galiausiai užvirkite morkas.
Virtas morkas sumaišykite maišytuvu iki vientisos masės. Į tyrę sudėkite apelsinų žieveles ir sultis, įdėkite druskos ir medaus, viską gerai išmaišykite.
Varškę sumaišykite blenderiu iki vientisos masės, tada įmaišykite medų ir aguonas. Stenkitės viską gerai išmaišyti.
Tada, prieš pereidami prie kito veiksmo, paruoškime kepimo indą. Jei reikia, uždenkite jo dugną, taip pat uždenkite formos sieneles stora plėvele.
Tada 30 sekundžių mikrobangų krosnelėje pašildykite iki šio laiko išbrinkusią želatiną ir daugiau įpilkite jos į morkų masę, mažiau į varškę, gerai išmaišykite ir iškart praadėkite daryti pyragą.
Paimkite atskirą šaukštą kiekvienai masei ir pradėkite formuoti zebro tortą, iš eilės išdėstydami sluoksnius, po 3 šaukštus. Varškės sluoksnis baigsis greičiau, todėl atsargiai uždenkite būsimo pyrago viršų likusiu morkų sluoksniu.
Padėkite desertą į šaldytuvą 4–5 valandoms arba geriau visai nakčiai, kad želatina tikrai sustingtų.
Vaizdo įrašas: