Jogurtinis pyragas su persikais tikrai jus atgaivins. Jis puikiai tinka per šventes, tad būtinai išbandykite šį receptą. Geriausia tai, kad pyrago nereikės kepti!
Ingredientai:
- Sausainiai – 150 g;
- Sviestas – 100 g.
Įdarui:
- želatina – 1 puodelis;
- persikai – 650 g;
- cukrus – 100 g;
- jogurtas – 450 g;
- riebi grietinėlė – 250 g;
- citrinos sultys – pagal skonį;
- citrinos žievelė – pagal skonį.
Gaminimas:
Sausainius sutrupinkite ir sumaišyti su minkštu sviestu. Gautą masę sandariai sudėkite į kepimo popieriumi padengtą formą. Atvėsinkite šaldytuve. Želatiną užpilkite šaltu virintu vandeniu ir leiskite išbrinkti apie 40 min.
Persikus sutrinkite su cukrumi (truputį palikite papuošimui). Pusę ištirpintos želatinos sudėkite į persikų masę, išmaišykite ir 3/4 masės užtepkite ant atvėsusio pyrago. Vėl padėkite atvėsinti. Jogurtą sumaišykite su citrinos sultimis, žievele ir 2 šaukštais cukraus, supilkite likusią ištirpintą želatiną ir išplaktą grietinėlę. Jogurto mase aptepkite tortą su želė. Ant viršaus užtepkite likusią želės dalį ir atšaldykite. Skanaus.