Patyrusi šeimininkė visada užsirašo patikrintus desertų receptus. Ir šis braškių desertas nusipelno būti mėgstamiausių sąraše. Dviguba nauda: vaikai, nieko neįtardami, valgo sveiką varškę, o mama gaminant užtrunka vos 20 minučių.
Braškių desertas idealiai tinka vasarai. Nereikia įjungti orkaitės, suvynioti į tešlą ir pagalvoti apie įdarą. Šiandien išmokysime paruošti kvapnų vasaros patiekalą – varškės pyragaičius su braškėmis. Puikus būdas pavaišinti artimuosius sultingomis uogomis!
Pirkdami braškes atkreipkite dėmesį į spalvą ir aromatą. Jūs neturėtumėte pasirinkti puikiai blizgančių uogų. Tokia braškė tikrai buvo perdirbta ir joje bus daug kenksmingų medžiagų. Uogos turi būti sausos, turėti natūralią spalvą ir išvaizdą.
Jums reikės:
- 200 g sausainių
- 90 g sviesto
- 150 g naminės varškės
- 200 g braškių
- 2 šaukštai cukraus pudros (jei sausainiai nėra labai saldūs)
- 50 g kokosų drožlių
- žiupsnelis vanilino
Gaminimas:
Susmulkinkite sausainius iki trupinių. Sumaišykite su varške, vanile ir minkštu sviestu. Jei masė nėra pakankamai saldi, įpilkite cukraus pudros ir minkykite gautą tešlą. Jis neturėtų būti prigludusi prie rankų.
Nuplaukite braškes (geriausia tokio paties dydžio) po tekančiu vandeniu ir nuimkite uodegėles. Uogas palikite, kad jos būtų visiškai sausos.
Paimkite tešlos gabaliuką ir suformuokite plokščią 0,5 cm storio pyragą. Įdėkite uogą į vidurį, uždenkite kraštus ir suvyniokite rutuliuką.
Kiekvieną rutulį pamerkite į kokosą. Jei neturite kokosų, rutulius susukite į sausainių ar riešutų trupinius.
Įdėkite pyragaičius į šaldytuvą 10 minučių, kad nusistovėtų!
Jei susidursite su didelėmis uogomis, supjaustykite jas per pusę. Nesijaudinkite, pyragai nebus minkštesni ir sultys neištekės. Vietoj braškių galite naudoti riešutus, griežinėlį banano, persiko ar bet kurias kitas uogas.