Nors apie desertą prie kavos pasvajoja daugelis mūsų, tačiau iškepti pyragą neretai paprasčiausiai tingisi. Vis dėlto, ne visus pyragus ruošti yra sudėtinga: išbandykite šį paprastą šokoladinio varškės pyrago receptą, ir rezultatas tikrai pranoks jūsų lūkesčius.
Jums reikės:
Šokoladiniam pagrindui:
240 g šokoladinių sausainių
100 g lydyto sviesto
Šokoladiniam varškės pyragui:
325 g juodojo šokolado
675 g varškės
250 g cukraus
Žiupsnelio druskos
Šaukštelio vanilinio cukraus
220 g grietinėlės
15 g kakavos
4 kiaušinių
Glajų paruošime iš:
150 g juodojo šokolado
160 ml grietinėlės
15 g sviesto
Kaip gaminti?
Pirmiausia ruošime šokoladinį pagrindą: susmulkinkite sausainius ir sumaišykite su lydytu sviestu.
Sudėkite į apvalų indą (maždaug 23 cm skersmens), ir kepkite iki 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje (10-12 minučių).
Pereiname prie varškės pyrago ruošimo. Varškę sumaišykite su kakava, cukrumi, druska ir vaniliniu cukrumi. Maišykite iki vientisos masės, tuomet įpilkite grietinėlės, ir vėl maišykite. Įmuškite kiaušinius, ir visą turinį gerai išplakite. Supilkite ištirpintą šokoladą, ir vėl pamaišykite.
Viską supilkite į kepimo formą, kepkite apie 55-60 minučių iki 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Palaukite, kol atvės, ir tuomet per naktį palaikykite šaldytuve.
Šokoladinis varškės pyragas jau paruoštas – dabar beliko pasirūpinti jo glajumi. Sutarkuokite šokoladą,, į puodą supilkite grietinėlę, įdėkite maždaug 15 g sviesto. Kaitinkite ir maišykite, kol masė užvirs. Nukelkite nuo ugnies, ir gauta mase apliekite paruoštą pyragą. Kai glajus sustings, pyragas bus paruoštas patiekimui. Skanaus!